sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Създадоха изкуствен човек - Бионичният Рекс

Създадоха изкуствен човек - Бионичният Рекс

MarianaMariana
Джедай
330112164
Бионичен човек
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Точно един милион долара струва бионичния човек с галеното име Рекс, който от днес е изложен в лондонския Музей на науката. Рекс, съкратено от робот с екзоскелет е двуметров хуманоид, сглобен от екип от водещи експерти в областта на роботиката.

Бионичният Рекс има изкуствени бъбреци, панкреас, далак и трахея, както и напълно функционираща кръвоносна система. Главата му е покрита с изкуствена кожа и включва два ретинални импланти, които му позволяват да различава предмети и два кохлеарни импланта, с които Рекс ще може да чува.

Изкуственият човек притежава дори и изкуствен интелект, който му позволява да разбира прости въпроси и да им отговаря.

Той е създаден специално за целите на документалния филм „Как се създава бионичен човек“, който ще бъде излъчен четвъртък вечерта по английския канал 4 (Channel 4).

Водещ на предаването ще бъде Бертолд Майер - швейцарски социален психолог. Д-р Майер е роден без лява ръка. Днес тя е заместена с протеза на стойност 50 000 долара, която може да се извива и хваща предмети.

Изкуствен човек

Въпреки че тази изкуствена ръка се счита за последна дума на техниката, скоро може да се окаже че е остаряла. В предаването, което ще се излъчи по Channel 4, водещият ще има възможност да опита ново поколение бионична ръка, която има способността да се самообучава как да разпознава и най-фините сигнали подавани от нервите в горната част на ръката.

„Години наред следя новостите в развитието на бионичните технологии, воден от лични подбуди“ споделя Бертолд Майер и допълва: “За жалост, допреди пет или шест години нищо съществено не се случваше. И ето, че сега сме на прага на епохално откритие. Стигнахме до момента, в който ще можем направим човешко тяло, което е великолепно и красиво по свой собствен начин.“

Всяка част от тялото на Бионичния мъж теоретично може да бъде използвана от медицината за да замести или подмени износени органи в човешкото тяло.

И въпреки че е създаден специално за Channel 4, той ще остане изложен в Лондонския Музей на науката, като свидетелство колко бързо се развива биониката в наши дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати