Удивителни факти за бебетата

Удивителни факти за бебетата

Изучаването на това, какво става в главите на малките деца, прилича на редене на огромен пъзел. До ден днешен бебешкият мозък остава една от най-големите загадки.

Според някои изследвания, бебетата могат да четат мисли, но засега не може да се твърди категорично, че владеят телепатия.

Бебетата едва навършили 10 месеца, започват да следят мисловните процеси на останалите хора. Когато бебетата са учудени от нещо или забелязват, че става нещо необикновено, започват внимателно да наблюдават.

Миловидността в периода на детството не означава задължително привлекателност в зряла възраст. Не съществува връзка между това, доколко привлекателен е бил човек като дете и какъв е външния му вид, когато вече е пораснал.

Удивителни факти за бебетата

В бебетата има нещо от расизма. Децата на възраст около три месеца предпочитат лицата на хора от тяхната раса. При деца, около които има представители на различни раси, от ранна възраст не се развиват расови предубеждения.

Бебетата различават лошите хора от добрите. Те имат развито чувство за нравственост дори и на възраст шест месеца. Така че детския плач при среща с непознати често е реакция към отрицателната енергия на хората.

Бебетата могат да четат по устните. При това дори не е необходимо да се произнасят думите на глас. Ако майката по време на бременност е говорела на два езика, то бебето е разбирало разликата между тях.

Децата на възраст между четири и шест месеца могат визуално да различат двата езика, гледайки видеозаписи без звук, на които човек говори на различни езици.

Бебетата разпознават майка си по миризмата, биенето на сърцето й и по гласа. Всичко това им е познато още от утробата.

Разпознават и гласовете на останалите членове на семейството или приятели, които са били често около майката в периода на бременността.

Бебетата още от майчината утроба имат изграден усет към музиката. Множество изследвания показват, че предпочитат класическата музика.

Те реагират на музиката, която не харесват, с учестяване на сърдечния пулс и дори с гримаси, което може да се види на съвременните 4D ултразвукови апарати.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 11
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ван Хелзинг
Ван Хелзинг
26.02.2012 22:12
Умажаеми интелектуалецо Носферат /завършил университет или поне училище/. Когато критикуваш една статия, предполага се да знаеш повече по материята. Я да видим сега университетската ти критика- "...статията е малоумна, с недоказани факти"- ми фактите са си факти, без значение дали са доказани или не. Гравитацията е била факт, много преди да стане предмет на изследване. "...да не се объркват хората, че това е реална информация". Ми, ако има факти , информацията е реална, пиуенце. Което пък изобщо не значи, че съм съгласен на сто процента с изложените в статията хипотези. Ама то тва му е чара на мистериозното- нищо не е безспорно и вероятно повечето е измишльотина. И кво- да спрем да четем приказки ли...
4
0
Таня
Таня
18.02.2012 00:34
Оляхте се с тази статия. Не знам дали този, който я е написал е завършил университет или въобще училище, но ако е, то това е доста жалко, защото не си личи. Статията е малоумна, с недоказани факти. Бихте могли да сложите някое друго изречение, което казва "според някои източници", за да не се объркат някои хора, че това е реална информация. Но благодаря все пак, че ме разсмяхте. Това изречение в частност: "В бебетата има нещо от расизма."
0
1