sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Лошите навици, които съсипват живота ви

Лошите навици, които съсипват живота ви

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k967
Лошите навици, които съсипват живота ви

Сред най-лошите навици, които се отразяват зле на отношенията ви с хората и на целия ви живот, е да не излизате от вкъщи.

Според прочутия режисьор Уди Алън осемдесет процента от успеха е да се появите на правилното място в правилния момент.

Ако искате да подобрите здравето си, често ходете във фитнес зала или тичайте навън. Ако искате да подобрите кариерата си, често се появявайте на необходимите за вас места.

Времето може да е лошо, да нямате настроение и може да намерите още хиляди оправдания да не излизате. Но ако сте навън, ще постигнете целите си. Да си седите само вкъщи води само до задънена улица.

Лошите навици, които съсипват живота ви

Отлагането на важните неща за после е много опасен навик. Лесно можете да се отървете от него. Един от методите за това се нарича „изяж жабата” – тоест най-сложните и неприятни задължения направете още в началото на деня.

Ако още сутринта се отървете от онова, което е висяло като камък на врата ви, денят ви ще бъде прекрасен и високопродуктивен.

Не се опитвайте да свършите всичко наведнъж. Разделете задачите на няколко, което ще е по-лесно за изпълнение. Фокусирайте се само върху първата и преминете към следващата едва след като приключите с първата.

Един от лошите навици е заетостта с абсолютно незначими неща. Прилагайте принципа на Парето – осемдсесет процента от резултатите постигате само за двадесет процента от трудовата си дейност.

Концентрирайте се върху няколко важни задачи, от които зависи успехът ви. Поставете си за цел три важни задачи, които трябва да свършите за деня.

Лош навик е да се посвещавате само на мислите си и да не ги превръщате в действителност. Ако мислите прекалено много, само губите времето си.

Няма да настъпи идеалният момент, за да започнете нещо. Просто преминете към действие, след като вече сто пъти сте обмислили проблема.

Помнете, че мислите ви може и да не текат в правилна посока. Бъдете по-открити и се учете не само от своите грешки, но и от грешките на другите около вас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 6
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
amalia
amalia
06.11.2013 11:35
напално вйарно е това......на мен ми се слу4ва в момента и ако наистина 4овек иска трйабва и много да направи и да тарси
0
3
mary
mary
07.09.2011 21:46
Как мога да знам, кога ще се появя в правилния момент някъдеq за да изляза. Това е 1 на 1000=
0
0
шломо минц
шломо минц
06.09.2011 16:26
Това ми прозвуча като рецептите за успеха на Максим Бехар.
0
0