5 упражнения за … мозъка

5 упражнения за … мозъка

Мозъкът, също както тялото ви, се нуждае от тренировки, за да показва по-добри резултати. Ако редовно правите упражнения за мозъка, ще подобрите значително умствените си способности и до докато остарявате. За да поддържате добро умствено здраве, практикувайте често следващите лесни мозъчни упражнения.

1. Опитайте с нови активности. Практикувайки дейности, за които е необходимо да запаметявате комплекс от стъпки, за достигане на крайна цел. Много подходяща в този смисъл е шахът.

2. Опитвайте се по-често да използвайте ръката, която не ви е доминантна. Например започнете да управлявате с нея компютърната мишка или да напишете саморъчно писмо. Добър начин да засилите функциите на мозъка си е като фокусирате енергията и ума си във включването в пълноценна употреба двете ръце.

3. Практикувайте неуробика. Специфичната система от действия е изобретена от професор от Дюк Юнивърсити. Идеята е да се откриват начини и упражнения, които да включват петте сетива по иновативен начин и то в ежедневните дейности. Елементарен пример е да слушате гръмотевична буря и да щракате своевременно с пръсти точно в момента на поредния гръм. Може да ви се струва несериозно, но именно подобен вид упражнения помагат да усъвършенствате рефлексите ви.

5 упражнения за … мозъка

4. Задавайте на мозъка си достатъчно сериозни задачи. Важно е да поддържате добра форма чрез пъзели или пък четене на класическа новела, написана на много висок стил.

5. Снабдете се със занимателни игри, които са създадени да развиват мозъка ви. Подходящи са тези, които включват стимулиране на мозъка чрез решаване на математически задачи, бързо смятане, рисуване на картини или четене на висок глас.

Рейтинг

5 4
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Terran
Terran
10.01.2012 01:22
Това с мишката го почвам. Ако прекарвате дълго време пред компютъра, можете и да обърнете наобратно картинката на работния плот. Също е вариант.
6
0