Силата и куража да бъдеш себе си

Силата и куража да бъдеш себе си

В картите Таро има една, която се нарича Силата. Изображенията свързват два на пръв поглед несъвместими образа - на лъв и жена. Първична сила и нежност в една симбиоза, която назовава качество, присъщо на разнородни същности.

Дълбокото прозрение в тази карта е изключително. Защото силата не се крие винаги във физически възможности. Тя съдържа и умение да се пребориш със страха, да проявиш кураж, да изчакаш или отстъпиш разумно, ако е необходимо.

Внушението има и още един аспект: Не можем да знаем каква сила носим в себе си, докато обстоятелствата не ни поставят в ситуация, когато силата е единствен наш избор.

Бъди себе си

Чрез картата в Таро директно научаваме една житейска истина - имаме нужда от напомнянето, че трябва да събудим волята и желанието си за успех, куража, че ще се справим в трудните житейски битки. Промяната трябва да се случи вътре в самите нас.

Човек е устроен така, че първият му подтик е да очаква трудностите по житейския друм да се разрешат сами, или от някой друг. Тези, които познават картата в Таро знаят, че акцентът нежно е поставен върху личните стремежи, личната мотивация, за да се премине през трудностите. Това може да постигне само човек, който вярва в себе си. Той е укротил демоните си, а това го е научило да се справя с трудностите с воля и търпение.

Осъзнаването на собствената същност превръща индивида в личност - търсеща, различна, искаща да изживее уникалната си същност, да остане вярна на себе си, да живее според собствените си принципи.

Такива хора не притискат себе си в никоя сфера от живота, не ограничават естествените си реакции, пригаждайки ги към общоприетите. Не моделират поведението си, не се стремят да скрият някой дребен недостатък и да се представят такива, каквито другите искат да ги видят, а не каквито са всъщност.

Тези хора са свободни. Свободни са да обичат себе си и да се приемат безусловно.

Силата и куража да бъдеш себе си

Осъзнават се като уникална част от Вселената и разбират, че няма друг подобен на тях. Затова не се срамуват, нито се боят да покажат своята уникалност на света.

Тези хора са свободни да летят. Те притежават силата и куража да бъдат себе си.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати