Ужасът на гората на самоубийците в Япония

Ужасът на гората на самоубийците в Япония

В подножието на вулкана Фуджи на остров Хоншу в Япония се намира гората Аокигахара. Името на най-известната гориста местност в Страната на изгряващото слънце се превежда като Равнината на зелените дървета.

Наистина мястото се отличава с гъста мрежа от дървета, скалисти пещери, а разположението на местността е такова, че посетителят чува оглушителната тишина наоколо. Мрачната гора е съвсем подходящ декор за някои от филмите на ужасите. Между сплетените клони на дърветата рядко проникват слънчеви лъчи, а компасите не работят. Местните разказват, че Аокигахара е обитавана от призраци.

Легендите имат напълно реално основание. Гората на самоубийците, както е известно още това място, е станала дом на повече от 500 самоубийства за последните 70 години. Казват, че там е перфектното място да умреш.

Гората на самоубийците в Япония

В обвитото с мрачна слава страховита гора почвата е плътна и вулканична и не може да се обработва ръчно. Като добавим магнитната аномалия, която прави компаса напълно излишен предмет, получаваме картината на местност, в която не можеш да намериш пътя, ако се изгубиш.

Това не е всичко, с което се изчерпва описанието на гората Аокигахара. Тих ужас обзема посетителя, когато види да висят не табелки, предупреждаващи да се пази гората, а обяви с молба да помислите за близките си. Навсякъде са изписани телефони на служби за психологична помощ, а видеонаблюдението, което властите извършват, е денонощно.

Въпреки мерките самоубийствата в гората са толкова много, че японското правителство престава да съобщава цифрите, но продължава да работи, за да подобри страшната статистика. Освен започналите преди половин век редовни проверки в търсене на трупове, друга изненадваща неосведомените мярка е, че в местните магазини не се продават предмети, които са подходящи за самоубийство.

гората Аокигахара

В околностите на гората действат и създадени патрули, които да спират още в подстъпите потенциалните самоубийци. Казват, че те се разпознават лесно. Най-често това са мъже в делови костюми.

Откъде е тръгнала мрачната слава на гората Аокигахара, превърнала я в най-предпочитаното за отнемане на собствения живот?

Според местните легенди всичко започва с публикуването на една книга. Тя се казва Черно море на дърветата и излиза преди 59 години. Историята завършва със самоубийството на двама влюбени в гората и мнозина вярват, че оттам е тръгнала традицията Аокигахара да бъде избирана за тази цел.

Японец изоставя баща си в гората Аокигахара

Хронологията на трагичните случаи в Гората на самоубийците обаче показва, че местността е свързана със смъртта много преди книгата да види бял свят. Стотици японци са се обесили на околните дървета. Японската митология свързва мястото с познатата на хората тук традиция някога да изоставят най-възрастния член от фамилията сам в гората без никаква храна и вода, за да дочака смъртта си възможно най-бързо.

Никой не знае числото на тези, които са останали завинаги в Гората на самоубийците.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати