sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Тестове и Психология»Как да се справим с фалшивите приятели

Как да се справим с фалшивите приятели

Как да се справим с фалшивите приятели
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Всеки се е сблъсквал с фалшиви приятели в живота си. Може да бъде голямо предизвикателство да разберете първоначалното им намерение, без да се привързвате към тях. Това естествено влошава ситуацията.

Случвало ли ви се е да се сближите с някого, когото в последствие смятате за най-добрия си приятел. Споделяте му най-съкровените си тайни, без да осъзнавате, че този човек съвсем не ви желае доброто.

Разобличаването на измамника може да бъде много тъжно преживяване, най-вече защото наистина сте били привързани към този човек и сте му споделяли както лошо, така и добро.

Искате да разберете как да се справите с фалшивите приятели? В тази статия сме ви подготвили няколко съвета, които ще ви подскажат как правилно да изиграете картите си в отношенията си с тези хора.

Не им споделяйте идеите си

Не им разказвайте за нещата, на които дължите успеха си. Те не искат да се справяте по-добре в нещо от тях, затова биха направили всичко възможно да съсипят постиженията ви. Не им споделяйте предварително за нещата, които планирате в бъдеще. Оставете ги сами да видят резултатите, когато вече са налице.

Никога не се опитвайте да ги направите щастливи

Фалшив приятел

Няма смисъл да се мъчите, за да зарадвате фалшивите си приятели. Съсредоточете се най-вече върху собственото си щастие. Ако все пак намерят причина да са доволни от нещата, които правите за тях, ще е добре. В противен случай не го вземайте присърце, защото така или иначе никога няма да бъдете оценени.

Не им споделяйте тайните си

Не се доверявайте на фалшивите приятели. Избягвайте да им споделяте тайните си. Без значение какво точно сте им казали, то вече не е в безопасност. Опитайте се, доколкото е възможно, повече никога да не им разказвате дискретни подробности от живота си. В никакъв случай не правете грешката да клюкарствате с тях за други хора.

Не спорете

Лъжливи приятели

Избягвайте ненужните спорове. Разберете, че вашата гледна точка никога няма да има смисъл за тях. Вместо да се опитвате да ги накарате да се съгласят с вас, просто ги игнорирайте и запазете мнението си за себе си.

Дръжте се любезно

Учтивият разговор ще ви помогне да се справите по-лесно с лъжливите приятели. Ако ви се налага да разговаряте с тях, опитайте се да бъдете много любезни. Това ще намали всякакви разногласия помежду ви. Ако забележите, че вашият „приятел“ се държи прекалено изкуствено, напълно го игнорирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати