Как да се справим с лошото настроение според Петър Димков

Успокояване и справяне с лошото настроение

Петър Димков е прочут български лечител. Със съветите си той е успял да помогне на малки и големи, изцерявайки ги от всевъзможни болести. Всички тези здравословни проблем обаче според него се дължат на неправилната ни настройка и негативните ни възгледи. Лошотията в хората, техният песимизъм и лъжите са в основата не само на всички човешки беди, но и на болежките ни.

Затова Димков проповядва, че човек на първо място трябва да е добър, одухотворен и да вярва в правдата, вселенската обич, умиротворението.

Разбира се, лечителят е наясно с това, че житейският път на човек не е лек. Много често се чувстваме неразбрани, сблъскваме се с трудни ситуации. В резултат на всичко това в нас се поражда силен вътрешен гняв. А той е жива отрова за тялото ни.

Затова и Димков дава някои напътствия, с които да познаваме това състояние и да можем да го овладеем навреме. Успеем ли да се предпазим от гнева, ще си спестим много ненужни кавги, а и ще запазим здравето си непокътнато възможно най-дълго. Ето и как да подходите, за да се справите с лошото настроение според лечителя Петър Димков:

1. Усетите ли гняв, вървете на тихо и спокойно място. Ако имате възможност легнете по гръб, разтваряйки леко крака и ръце. Дишайте дълбоко. Казвайте си, че се чувствате добре и сте спокойни. Мислете за неща, които по принцип предизвикват чувство на радост у вас. Останете така няколко минути със затворени очи, виждайки в ума си красиви пейзажи и любими хора. Визуализирайте моменти, изпълващи ви с блаженство.

Медитация

2. Когато се чувствате нещастни или болни, пейте. Нека песента не слиза от устата ви. Така по-лесно ще преборите проблемите. Ако нямате възможност пък да пеете, поне слушайте отпускаща музика.

3. Останете повече часове или дни сред природата. Разхождайте се, оставяйте насаме около дървета и храсти. Заобиколете се у дома с цветя – те са деца на ангелите.

4. Когато се почувствате нещастни или ядосани, веднага предприемете срещи или действия, които ви карат да се усмихвате. Прекарвайте времето си около деца или животни. Те са най-чистите създания. Ангажирайте ума си с приятни преживявания, смях, шеги. Ще видите, че лошото ще отмине.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати