sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Феномени»Най-известните човешки феномени

Най-известните човешки феномени

Най-известните човешки феномени
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

На въпроса съществуват ли хора със свръхестествени възможности, няма да има еднозначен отговор. Както има убедени в техните възможности, така има и много скептици.

Причината за разногласията в мненията е дейността на нароилите се врачки и ясновидци, които карат хората да проявяват доза недоверие към такива личности.

Все пак съществуват и хора с истински свръхвъзможности. При някои от тях те се изявяват по отношение на силна интуиция или влияние върху хората. Всички те са един съвременен феномен, за който научните среди нямат обяснение.

Ето някои от тези способности и най-известните човешки феномени, за които все още няма категорично обяснение:

Телепатията

Под телепатия се визира явление от парапсихологията, което дава възможност за пренос на мисли и чувства между хора на голямо разстояние. Нарича се още четене на мисли. Този феномен се изучава както от науката, така и от парапсихологията, а също представлява интерес за военните.

Има различни теории, според които в древността хората са имали връзка с починали близки чрез мисълта. Любопитна подробност от биографията на Юлий Цезар е твърдението, че той можел ментално да приема информация от мястото на битката и на това отчасти се дължи военния му гений.

И днес много хора вярват, че може да се общува посредством телепатично предаване на мисли и образи. Спокойствието и съсредоточаването са главните изисквания, за да се влезе в състояние, при което се постига синхрон между двете полукълба на мозъка и това ще позволи да се използват максимално всичките му възможности.

Пътуването във времето

Най-известните човешки феномени

Пътуванията във времето и пространството са теория, според която човек може да се придвижва в други времеви сегменти, независимо дали става въпрос за миналото или бъдещето. Някои теории за пътуване във времето дори дават опцията да се пътува между две паралелни реалности или светове. Преминаването между два свята е възможно заради връзката, която съществува между паралелните вселени според тази теория.

Погледът в бъдещето

Най-известните човешки феномени

Способността да се провижда бъдещето е свързана с феномена пророчество. Една от най-необикновените личности на двадесети век е с български произход, това е пророчицата от Петрич - Ванга. Тя е предсказала много събития и лични съдби, както и важни от историческа гладна точка събития.

Телекинезата

Най-известните човешки феномени

Телекинезата е явление, при което човек може да въздейства върху неживи предмети само със силата на мисълта. Много изследвания потвърждават, че телекинеза и други свръхестествени дарби се отключват след преживени емоционални травми, а това потвърждава съмнението, че мозъкът на човека има своите скрити резерви и неразгадани тайни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати