Историята на Джим Троп ще ви мотивира да сбъднете мечтите си сега

Историята на Джим Троп ще ви мотивира да сбъднете мечтите си сега

Свикнали сме постоянно да си намираме оправдания за неуспехите си. Отдаваме ги на липса на удобен момент и лошо стечение на обстоятелствата.

Но истината е, че когато човек силно иска нещо, винаги ще намери начин да го постигне. И вдъхновяваща история на олимпиеца Джим Троп ни доказва, че мечтите могат да се превърнат в реалност дори когато всички обстоятелства са против нас.

Човекът, който виждате на снимката е Джим Троп – спортист с индиански корени, който представя САЩ на Олимпийски игри през 1912 година. Говори се, че в деня на състезанието спортните обувки на Троп мистериозно изчезват.

Предполага се, че някой ги е откраднал, за да осуети представянето му. Въпреки лошия късмет обаче Джим не се отказва. Той претърсва боклука и успява да се сдобие с други две обувки.

Едната от тях не му е по мярка, но и това не го отказва. За да се движи стабилно с нея, индианецът обува още един чорап. Така излиза на терена и печели цели два златни медала.

Историята му пък е пример за това, че човек може да бъде победител и без добри възможности. Не чакайте удобни моменти, за да действате. Сбъднете мечтите си още сега!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати