Атлантида е съществувала! Останки от древен кораб го доказаха

Атлантида

Открити останки от древен кораб са на път да потвърдят, че легендарният континент Атлантида не е само мит, а действително е съществувал, съобщава Unexplained Mysteries.

Установено е, че при построяването на 2600-годишния кораб е използван метала орихалк. Смята се, че той е добиван на изгубения континент Атлантида, за чиято трагедия знаем от Платон.

На потъналия кораб са открити 39 блокчета от този материал. Предполага се, че корабът е пътувал между Древна Гърция и Мала Азия, преди да потъне край бреговете на Сицилия.

Орихалкът е бил сплав, която е наподобявала бронза, и който е бил добиван чрез процес, известен като циментация, като са били използвани цинкова руда, въглен и мед.

Ангкор

Бил е изключително ценен в Древна Гърция и по стойност е отстъпвал само на златото.

Заедно с последното откритие археологът Джон Григсбри също твърди, че е открил доказателства, че са съществували потомци на хората от Атлантида. Той е проучвал град Ангкор и в джунглата е открил странни статуи.

Британецът е открил сложен храмов комплекс, който с подредбата си е наподобявал съзвездието Дракон. Заради вида на откритието е трудно да се повярва, че то е построено от обикновени хора.

Стъпалата, вратите явно са изчислени за същества с много по-висок ръст от нас. Каменните блокове с тегло до 250 тона нямат спойка помежду си. Зидарията е правена без разтвор, като при това блоковете толкова плътно прилепват един към друг, че понякога не могат да се различат очертанията им.

Ангкор

Имало е и площадка за слонове, която трудно може да се възпроизведен днес. Камъните са отлично полирани, което е странно предвид, че в Древността не са имали необходимите инструменти за тази цел.

Според местните легенди в този комплекс са живели древни владетели, които били полубогове.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати