Съдят съвремения Робинзон Крузо за канибализъм

Салвадор Алваренга

36-годишният Салвадор Алваренга, който постави истински рекорд, оцелявайки след 438 дни в Тихия океан, ще се изправи пред съда заради съмнения, че е изял 22-годишния си спътник Езекуел Кордоба.

Салвадор е бил рибар на лодка за риба тон. При едно от плаванията му лодката се понася неконтролируемо по течението и отнася Салвадор и неговият спътник Езекуел към Маршаловите острови.

Двамата са сами в отрито море, а най-близкият бряг – Мексико, се намирал на 10 000 километра. 22-годишният Кордоба не оцелял, а Салвадор след спасяването си разказва, че след смъртта му е държал тялото му още 6 дни на лодката, преди да го хвърли в океана, за да му прави компания.

Оцелелият кораброкрушенец разказва, че се е хранил с урина, костенурки, риба и птици, които успявал да хване с двете си ръце.

Когато е бил много гладен, мъжът се е осмелявал и да лови с голи ръце медузи и да ги яде, въпреки че те изгаряли гърлото му.

Салвадор Алваренга

Семейството на Езекуел Кордоба обаче не вярва на тази история, като смята, че 36-годишният рибар е убил и изял сина им, за да оцелее. Те са завели дело срещу Салвадор Алваренга за 1 милион долара, обвинявайки го в канибализъм.

Адвокатът на Салвадор - Рикардо Кукалон, коментира пред местни издания, че клиентът му не е изял спътника си, а е изхвърлил тялото му в океана.

Защитникът добавя и че обвинителите само искат да се възползват от славата на съвременния Робинзон Крузо, който подготвя книга за приключението си.

Езекуел Кордоба и Салвадор Алваренга изчезват с лодката си на 17 ноември 2012 година. След близо 13 месеца е открит само Салвадор, който казва, че неговият спътник е починал.

След направените медицински прегледи докторите обявяват, че корабокрушенецът е в учудващо добро физическо здраве, като е открита единствено малка травма на гръбначния му стълб.

Виж повече

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари