Житейски истории, доказали, че на Коледа стават чудеса

Житейски истории, доказали, че на Коледа стават чудеса

Коледа е най-вълшебното време от годината и мото за най-масовия празник е, че именно по Коледа стават чудеса. Ако смятате, че това са само празни приказkи, няколко истински житейски истории ще ви убедят точно в обратното.

Дядо Коледа отговаря на писмото на бедно момиченце

На 5-годишна възраст голяма част от децата могат да осъзнаят, когато семейните финанси не са достатъчни, за да имат подаръка, който искат.

Това е знаела и 5-годишната Хелън Карденас, но въпреки всичко поискала да напише писмо до Дядо Коледа, защото вярвала, че може да се случи чудо. Когато майка ѝ дава лист и молив, тя поискала кукла, обувки и изпратила писмото до Северния полюс с балон.

Балонът обаче пристига в Калифорния в двора на Джули Сандърс. жената прочела сърцераздирателното желание на малката Хелън, успяла да разбере къде живее и се погрижила да получи желания подарък в коледната сутрин.

Парализирано момченце прохожда отново на Коледа

През 2008 година на 7-годишния Марко Дутшак е открито злокачествено образувание на гърба и лекарските прогнози били, че ще прекара целия си живот парализиран и в инвалидна количка.

Житейски истории, доказали, че на Коледа стават чудеса

Нито една клиника в родината на Марко – Австрия, не намерила лечение за заболяването и заявили на родителите, че трябва да се примирят с критичното състояние на момченцето си.

И докато медиците казвали, че няма как да отстранят образуванието и Марко ще остане неподвижен цял живот, то започнало само да се смалява и изчезнало напълно по Коледа, доставяйки на 7-годишното момче най-големият подарък.

Примирие по време на Първата световна война

Едно от най-невероятните събития, случили се по Коледа, е примирието между враждуващите страни в Първата световна война. На 25 декември 1914 година стотици войници хвърлят спонтанно оръжията си и отказват да участват в сражения.

Това се случва на всички бойни полета с френски, германски и британски войски. Вместо да воюват, те започнали да пеят коледни песни, споделяйки храната и цигарите си за празника.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати