Забранените археологически находки

Забранените археологически находки

Това, с което хората не искат да се разделят, са сформираните в течение на дълги години устойчиви представи за света. Оказва се, че през деветнадесети век са намерени много следи на праисторически цивилизации, но за тях не се е разказвало пред широката общественост.

В държавата Габон /намира се близо до екватора, в Западна Африка/, през 1972 г. била открита уранова мина, която преди 190 милиона години е работила като естествен ядрен реактор.

Открити са шест реакторни зони с признаци на протичане на реакция на делене. По остатъците на разпада актиноидите е направен извод, че реакторът е работил в режим на бавно кипене в продължение на стотици хиляди години.

Според учените откритието на мината в тропическа зона и близкото му разположение до повърхността, където има достатъчно подземни води, е било благоприятно за работата на природния ядрен реактор.

По какъв начин обаче е създаден естественият ядрен реактор – учените имат обяснение за този процес. В делтата на река се е събрал пясъчен слой, който е бил богат на уранова руда. В резултат на тектоническата активност базалтовият фундамент се е потопил на няколко километра навътре в земята.

Като забавяне на реактора е служела подземната вода. В резултат на деленето са се образували около 2, 5 тона плутоний. Реакторът е работил около 600 000 години и е изработил около 13 000 000 кВт/часа енергия.

Сред забранените за популяризиране археологически открития са много, които са сочели безпрекословно към факта, че на Земята са живели представители на извънземни цивилизации.

Сред тях са месторождението на нитрати в пустинята Атакама в Чили. Либийското стъкло, изработено преди 25 милиона години, което по свойствата си рязко се отличава от природните минерали и прилича на съвременните стъкла.

През 1877 г. са открити каменни хаванчета с чукчета, които са на възраст 35 милиона години. Открити са и кости на животни, които са на възраст 15 милиона години.

Според учените те са счупени от човешка ръка с цел извличане на костен мозък. В Америка пък по време на златната треска са открити метални пирони на възраст 15 милиона години.

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Svetlana
Svetlana
16.10.2011 12:03
Горките ние, колко по-напреднали има от нас.
6
0
Николаи
Николаи
09.04.2011 04:14
Искам да знам къде са тези чукчета на 35000000 години и как е изчислено с анализ ли, въглеродно датиране, и ако някоя маймуна е станала човек, защо не обясни тоз номер и на другите маймуни как да станат и те да не се мъчат завалийките поне.
7
1
пипп
пипп
22.01.2014 17:01
като стане и при нас потоп и след нас почват от нулата,какво има за чудене николаи
3
0
Венцислав Веселинов
Венцислав Веселинов
15.01.2011 20:14
Има 2 неща, в които не вярвам:
1. Глобалното затопляне.
2. Че сме произлезли от шебек.
16
0