Изпитаните методи, помагащи ни да заспим

Сън

Няколко доказали се техники ще ви помогнат да заспите, като така занимават ума ви, че да го настроят за сън. Причините за безсънието могат да бъдат различни, но тези техники със сигурност ще ви помогнат да заспите по-бързо.

Водете си дневник

Една от най-честите причини, която пречи на спокойния сън, е силната тревожност и притеснения. Ако се измъчвате със своите тревоги, най-бързият начин да избягате от тях е като започнете да пишете.

Първо опишете онези проблеми, които занимават съзнанието ви и не ви позволяват да се отпуснете. След това запишете онези моменти от живота ви, които винаги ви зареждат положително, а накрая запишете същия брой моменти, за които се чувствате благодарни.

Писане

Мисленето и писането за щастливи събития и моменти ще ви помогнат да заспите по-бързо, да спите по-добре и да се събудите ведри и радостни сутринта.

Ако воденето на дневник не ви приляга, всяка вечер преди да заспите запишете най-веселите истории, които сте чули през деня. Това ще ви отърве от негативните мисли и ще ви помогне да се отпуснете преди сън.

Медитирайте

Медитацията е отличен метод за борба със стреса, нервното напрежение, раздразнителността и депресията. Тя ви помага да се отпуснете, като не мислите за нищо негативно, а след нея заспивате неусетно.

Заспиване

В съвремието много лекари лекари препоръчват медитирането като профилактика срещу проблемите със съня.

Четете книга

Четенето е най-популярният и дълго използван метод, който ви гарантира, че ще заспите. До 15 минути са ви необходими, за да се изморят очите ви и да ви се доспи.

Ако сте фенове на книгите, избягвайте заглавията, които могат да провокират интереса ви, защото така, вместо да заспите навреме, ще изкарате цялата си нощ в четене, а на сутринта ще се чувствате уморени.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Yvette Danqnova Veneckova
Yvette Danqnova Veneckova
22.04.2015 17:49
Ще опитам тези методи дано да помогне.
0
0