sanovnik.bg»Статии»Сънища»Нощните кошмари отслабват имунната защита

Нощните кошмари отслабват имунната защита

AdminAdmin
Дарт Вейдър
668123348
Кошмари

Кавга с началника през деня или спор с половинката преди лягане са достатъчна причина, за да сънува човек кошмар, особено ако е по-емоционална натура.

Лекарите са установили, че обикновено кошмарите се появяват в първите два часа от съня. В такива случаи човек започва да диша учестено и може дори да се изпоти от напрежение.

Ако кошмарите обаче са чести гости във вашите нощи, потърсете медицинска помощ, защото това може да е знак за наличие на болест на тялото. Известни са много случаи, когато хора често сънуват, че затъват в сняг или студена вода, а впоследствие се установява, че имат проблеми с кръвообращението на крайниците.

Сънуване

Нарушения в съня и бурни кошмари се наблюдават при настъпването на менопауза при жените, както и като съпътстващ фактор при различни нервни заболявания. Родителите е добре да имат предвид, че много често децата имат кошмари при някаква психотравма или сексуално насилие.

От друга страна, кошмарите и честото нарушаване на съня освен неприятни мисли на другия ден може да предизвикат отслабване на имунната защита и дори да ни докарат тежки заболявания на сърцето.

За да не се стряска човек нощем на сън, може да използва съвета на древните китайци. Според тях е добре да се спи най-вече на лявата страна. Причината е, че енергията на слънцето, трупана през деня, се събира в дясната част на тялото. Така, когато през нощта се обърнем наляво, събраната слънчева енергия се освобождава и сънят ни е по-спокоен.

Според древно българско поверие пък човек не бива да спи на чуждо легло в петък, защото в противен случай ще сънува кошмари.

В борбата с честите кошмари може да помогне и аромотерапията. Затова преди сън вземете гореща вана, в която сте пръснали няколко капки масло от лавандула или роза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати