Ранобудните хора са по-щастливи
sanovnik.bg»Статии»Сънища»Ранобудните хора са по-щастливи

Ранобудните хора са по-щастливи

AdminAdmin
Дарт Вейдър
668123348
Ранно Ставане

Оказва се, че хората с изградени навици да стават рано сутрин са с по-атрактивна фигура, здравословното им състояние е на ниво и като цяло са по-щастливи.

Ранното ставане е белег и за по-добра организираност и справяне със домашните и служебни задачи. До този извод са стигнали учени, цитирани от британския „Телеграф”.

Същото не може да се каже за тези, които изпитват трудности със сутрешното ставане и обичат излежаването. При тях е по-голям риска от депресия, наднормено тегло и стрес.

Изводите са направени на база мащабна анкета, изучаваща навиците за храна и сън, както е емоционалното състояние на близо 1070 души.

Така се оказало, че сред поспаланковците има повече хора, които често изпитват тревожност и проблеми със здравето. Те не са и най-добрите служители и в повечето случаи нямат големи шансове за повишение или завидна кариера.

Успелите и здрави хора се познавали и по ставането през уикендите. Дори в събота и неделя „щастливците” обичайно ставали преди осем, а по-податливите към депресия и наднормено тегло – след десет часа.

Събуждане

Не бива да забравяме, че този, който спи ежедневно по-малко от 5 до 6 часа, подлага на сериозен риск своето психично и физическо здраве. От хубавия сън зависи сърдечно - съдовата система, хормоналният баланс, регулацията на кръвната захар и способността за реагиране, имунната система.

Пълноценният сън (6 до 8 часа в денонощието) е главният виновник хормоните в тялото да поддържат равновесие между чувството за глад и ситост.

От друга страна липсата на сън може да доведе чувство за раздразнителност и смущения при концентрацията, както и дълбоко депресивното лошо настроение.

Важно е също и как се спи. Излагането на слаба светлина през нощта – като например сиянието на телевизионния екран, може да предизвика промени в мозъка, които водят до резки смени в настроенията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Вили
Вили
04.01.2015 00:47
Ужааас!
0
0
Катя
Катя
21.06.2014 17:47
И цял ден им се спи...
1
0
ME
ME
19.06.2014 11:35
Аз като ставам рано хич не съм щастлив.
2
0
valka
valka
08.12.2013 11:43
ха, аз съм ранобудна..през седмицата се събуждам в 5.30 (вярно излежавам се още 10 мин, но кой не го прави). Но настроението не се дължи само на това, а на още куп причини..поне така прочетох в друга статия, в съновника!:))))
1
0