Тибетски монаси ни учат как да прогоним съня сутрин

Тибетски упражнения

Монасите в свещения Тибет крият необяснима за съвременната наука мъдрост, която изцяло се базира на висшия разум, бил той в Бог или в природата.

Върховната хармония, която тибетските монаси са постигнали може да ни бъде от полза във всичко. Дори едно нищожно късче от цялата мъдрост и житейски мироглед на отшелниците в Тибет може да преобърне живота ни.

Монасите от азиатските свещени земи ни учат как да прогоним съня, когато той вече не ни е нужен или с други думи как да се оттървем от тежкото чувство на сънливост или трудното събуждане на организма ни рано сутрин.

Трудно събуждане

Става въпрос за коплекс от упражнения, които са изключително ефикасни, ако и вие трудно се разсънвате след изгрев слънце.

1. Първото упражнение е разтриване на ушите, но още преди да сте отворили очите си. С длани притиснете ушите си към главата и ги разтъркайте нагоре-надолу. Повторете движението 20 пъти. Смята се, че е полезно за лицето, както и за укрепване на венци.

2. Сложете дясна ръка на челото си, а лявата поставете върху дясната. С плавни движения масажирайте с двете ръце настрани и повторете движението също 20 пъти. Упражнението е олична профилактика срещу главоболие и световъртеж.

3. Третото упражнение е масаж на очните ябълки, който се изпълнява с възглавничките на палците. Повторението е около 15-20 пъти и е ефективно за засилване на зрението и тонизиране на нервната ситема.

Медитация

4. Сложете дланите си върху корема и сгънете краката в коленете. Нужно е да изпълните 30-50 повторения от леки кръгови движения по часовниковата стрелка. Доста ефективно е за подобряване работата на стомашно чревния тракт и укрепване на корема.

5. Сега махнете ръцете от корема и започнете да се протягате и да ги стягате хаотично. Изпълнете отново 20 повторения. Това стимулира изгарянето на излишни мазнини и кръвообращение.

6. Сгънете краката в колене, придърпайте ги с ръце към гърдите си, което е отличен вътрешен масаж за корем, гръден кош и стомах.

7. Сега с еизправете, стъпете добре на пода боси и масажирайте сводовете на стъпалата си. Това упражнение е отлично за гръбначния стълб.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Кур
Кур
19.03.2013 11:03
Кур
0
3
аз
аз
04.11.2012 00:53
ще опитам непременно
0
0