Доказано! Негативните мисли могат да ни убият
Proven! Negative Thoughts Can Kill us
sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Доказано! Негативните мисли могат да ни убият

Доказано! Негативните мисли могат да ни убият

Сила на мисълта

Много изследвания, правени от учени по целия свят, доказват, че мисълта има голяма сила. Негативните мисли могат да ни разболеят при това не само психически, но и физически, съобщава списание Ню сайънтист (New Scientist).

Дори само да помислите, че нещо няма да ви се отрази добре, е достатъчно, за да се почувствате наистина неразположени. Когато приемате някакво лекарство, четенето на листовката на страничните действия на медикамента може да ви причини дискомфорт, освен това се увеличава и опасността да ги изпитате наистина.

Статистиката показва, че пациенти, които имат негативни мисли преди някаква хирургична операция, оцеляват по-рядко, за разлика от онези, чиито мисли са насочени в положителна посока.

Друго проучване пък показва, че дамите, които са сигурни, че са предразположени към инфаркт, го получават четири пъти по-често от останалите жени.

Мисълта и внушението могат да предизвикат и епидемии от „болести“. През 1968 година учителка, която работела в училище в Тенеси (САЩ), се е оплакала, че усеща някакво неразположение. Жената се чувствала зле – имала гадене и главоболие, световъртеж и задух.

Негативни мисли

Тя споделила още, че е усетила миризма, която напомня на миризмата на бензина. Властите решили да евакуират училището и да разберат какъв е проблемът.

През следващата седмица около стотина души се оплакали от същите оплаквания и били приети в болница веднага. Изследванията, които са им направени, не са открили никакво медицинско обяснение за състоянието им.

Според доктор Клифтън Мийдър, който работи в Медицинския институт Вандербилт (Нешвил, САЩ), страховете биха могли да се превърнат в самоизпълняващо се пророчество. Специалистът твърди, че неприятните вести се отразяват зле на физиологията, но в това няма никаква мистика.

Според него може да се внуши на група от хора, че ще умрат и след това вашите думи да станат факт. Доктор Мийдър твърди, че човек се чувства неловко от това, че някакви символични действия или думи могат да причинят смърт на някого.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
52
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
я
я
04.01.2015 10:17
За това човек трябва да си мисли по често как да не бъде негативен ,защото негативизма действително убива!Не ти трябва мнение на експерти за да го разбереш затова усмивка и добра мисъл!Човечеството зависи и от това дали ще просъществува.Мислете умно!!!
2
1
Аз
Аз
28.08.2014 20:59
Много е добре да сме позитивни. Да мислим положително. Мисълта е енергия.
5
2
ел
ел
29.08.2014 22:25
от това по-логично няма, естествено, че статията КРЕЩИ --МИСЛИ ПОЗИТИВНО, остана и да е лошо да мислим позитивно??!!
4
1