Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Щастие и успех»Хюга - скандинавска тайна за щастлив живот

Хюга - скандинавска тайна за щастлив живот

хюга
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Съществува виждане, че щастието е изкуство. Изкуството да бъдеш щастлив може да се научи. За него съществува и отделен термин в Скандинавия, нарича се хюга.

Вещите могат да създадат илюзия за хюга, но илюзиите не могат да направят никого щастлив. Атмосферата и усещанията, състоянието на духа създават щастието. То е в близостта на любимите хора.

В чувството, което ни създава домашният уют. В състоянието на абсолютно спокойствие, мир и защитеност от тревогите на света навън, когато сме в състояние на пълна безтегловност у дома. Казано с други думи -хюга е способността да се ценят обикновените неща от живота и да се живее за момента.

Не е нужно много, колкото повече блясък и разкош, толкова по-малко хюга. Всеки може лесно да се научи да познава хюга състоянието. Признаците му са около нас, трябва само да ги забелязваме.

- Вкусовете - познати, приятни и успокояващи. За всеки са различни - чай с мед, шоколад, чаша вино.

- Звуците - звукът на горящото дърво в камината, шумът от трополенето на дъжда по прозореца, шумът на вятъра в листата на дърветата.

- Ароматите - всички, които пренасят човека в най-щастливите моменти от миналото - на люляк, на ванилови сладки, на Коледната елха, парфюмът на любим човек.

какво е хюга

- Допирът - приятното усещане от допиране до гладка материя, топлината на ръцете от допира на чашата с кафе.

- Съзерцанията - красивите природни феномени - дъгата, падащият сняг на парцали, стичането на капчици дъжд по прозореца.

За да живее човек в състояние на хюга означава да овладее изкуството да създава близост - със семейството, приятелите, с дома. Думата, която описват това състояние е норвежка и означава благополучие, благосъстояние.

Тя е атмосфера и чувство за връзка с щастието. Други думи, които асоциативно се свързват с нея са: познатост, спокойствие, уют, семплост, комфорт, увереност, сигурност и още много други красиви представи.

За датчаните, които първи започват да се опитват да живеят живот хюга, това състояние се свързва с паленето на свещи у дома, с топли напитки, пухкави вещи, създаващи им положителна емоция. Хюга е всичко, което ни усмихва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest