sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Моето Аз»Как да се справим с нерешителността

Как да се справим с нерешителността

ХрисиХриси
Новак
11452
Как да се справим с нерешителността
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Нерешителността е психически проблем, който би могъл да попречи на човек на бъде завършена и пълноценна личност. Тя енеувереност в себе си, тя е ниско самочувствие, тя е липса на мотивация и воля за постигане на успех. Тя е нещо, с което трябва да се преборите, за да живеете нормално.

Когато човек е нерешителен в действията си, всичко става много по-трудно, отколкото всъщност е - комуникацията, запознанствата, срещите, целият социален живот, трудно е в работата, в любовта.

Как да се отървете от тази нерешителност?

Ако сте достатъчно силни, можете и сами, ако ли не, потърсете подкрепата на близките си. Пречките да се превърнете в уверена личност се намират единствено в главата ви. Вие трябва да ги премахнете.

Нерешителност и и ниско самочувствие

Първата стъпка към това е да осъзнаете проблема – приемете, че сте нерешителни и трудно вземате решения. Не обвинявайте обстоятелствата, а разберете, че вие направлявате онова, което се случва в живота ви.

Осъзнайте причината за вашата нерешителност. Дали това се дължи на минали провали, дали ви е страх да не сгрешите, дали сте твърде емоционални и приема всичко навътре, дали се тревожите какво мислят другите за вас и се страхувате от реакцията им.

Този недостатък би могъл да бъде свързан и със семейството или повратна случка в детството ви. Може би не сте виновни за нея, но тя е факт. Хубавото е, че вече сте зрял осъзнат човек, който има силите да се справи с този проблем!

Спрете за момент и помислете дали тези страхове ще имат значение утре. Дали няма да се почувствате по-добре, ако смените работата, ако осъществите телефонното обаждане, ако се срещнете с онзи човек и т.н.

Как да се справим с нерешителността

Дали нещата няма да са много по-хубави, ако най-накрая се решите на действие...

Отговорът със сигурност ще бъде положителен. Дори да не се получи - не се демотивирайте от провала. С втория опит ще стане.

Сега остава и да направите онова, което сте си наумили. Започнете с нещо малко. Ще усетите удовлетворението от постигнатия успех и ще свикнете с него. Ще разберете, че имате силата да се справяте сами, да предприемате действия и да търпите последствията от тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest