Sanovnik.bg»Мрежата»Анонимен»Моите коментари

Моите коментари

Анонимен коментира:
Малко е скучна и абсурдна на моменти - не ми хареса.
Анонимен коментира:
Това за есента е вярно :-) Както и за пролетта .
Анонимен коментира:
Повечето не е вярно. Аз не обичам да съм лидер, а и винаги обичам реда пред хауса . :-)
Анонимен коментира:
До колкото знам - върколак се убива със сребърен крушум, а не вампир. :-) Е, ако съществуваха такива неща де . Не вярвам - това са измислици, но затова обичам да чета и гледам филми на подобна тематика :-) Не са истински както и върколаците и елфите, и троловете и каквото там митично се сетите. Някога невежите и обикновенни хорица,са приписвали какво ли не на измислени богове и чудовища , за да си обяснят, случващите се неща. Има болест Порфилия - напълно реална, която се смята за извор за легендите на вампири. Тогава не са знаели, каква е тая болест, и от там са тръгнали легендите . Логика - това е най-важното в случаят . Иначе книгите и филмите си ги бива, но са просто измислица, за която се плащат добри пари. Ако Вие бяхте писател или сценарист и режисьор, и сега се търсят филми и книги с такива персонажи - как бихте постъпили ? Аз лично бих се възползвала от тази възможност за бърз успех. :-)
Анонимен коментира:
Ние сме Риби и Дева - ела да видиш какво става! :-) Леле ако човек вярваше - щеше да си остане сам ...........
Анонимен коментира:
И аз съм изключение. Има неща които не знае дори майка ми. Е аз обичам да говоря , но не и да клюкарствам, а що се отнася до приятелят ми - той рядко научава тайните ми и то пак не целите :-) По някога човек трябва да пази някои неща само за себе си - хем ще е по-добре да не се знаят, хем ако решат да ти навредят - няма да имат оръжие с което да го направят. От мама знам едно - мъжа никога не трябва да знае всичко - убедих се че е права. Веднъж казах на моя нещо , а после той го използваше срещу семейството ми , като си говорехме за сериозни неща. За това е по-добре всеки сам да си знае. Статията наистина е малко глупавичка, но е интересна за четене :-)
Анонимен коментира:
и аз съм така.
Анонимен коментира:
А да не забравяме и за проклятията. ТЕ СА ВЕРНИ! Който търси злато и намери , а то е прокълнато - не го чака добро. Ако обаче човек който не го търси го открие - проклятието не го хваща, защото не го е търсил. Помислете, дали да копаете.
Анонимен коментира:
Трябва да измисля някаква такава история - интересен материал. :-) Да не забравяме, че пиенето не на всекиго понася, а след пиянска вечер освен махмурлука може да съжаляваш за ред още неща :-) Останалите симптоми са си като на класически луд човек а за псуването и т.н. - много хора ги 'обладават' демони по футболните мачове :-) Всеки който не вярва е предпазен. :-)
Анонимен коментира:
Аз предполагам, че парфюмите са зазидани в знак на покаяние на някоя новодошла монахиня в манастира. А може и за наказание - да са хванали монахиня със "земно благо " и то скъпо.... Ами аз не съм археолог и историк, но смятам,че предположенията ми са по-вероятни, отколкото на г-н Димитров. Нищо лично, срещу него - просто така се връзва по- реално :-)
Анонимен коментира:
ХАХА Като листните въшки - ще се раждаме бременни . :-) Или като охлювите - те се самооплождат , щото са хермафродити . Абе всеки ден измислят нова глупост . Карай - да е весело :-) !!!!!!!!!
Анонимен коментира:
Ако сме настинали и кихаме по 100 пъти на ден и то по всяко време как да си тълкуваме ? Това се измислици. Остава да измислят нещо такова и за прозяването.
Анонимен коментира:
Родена съм в Неделя и дано е вярно. Аз съм винаги усмихната, лъчезарна и добродушна - също качества на родените в Неделя, деца.
Анонимен коментира:
Обичам литература, филми, сериали и т.н. с вампири. Много ме кефят. Обаче не съществува такова нещо като вампир.( като не броим енергийните вампири ). Знам го, но ми харесва да вярвам, че има създания, които по принцип ги няма (имам предвид добрите вампири, или добрите върколаци ). Вълнуващо е . Има болест наречена ПОРФИЛИЯ, която по симптоми и вид е придадена като белези на вампирите, от филми, книги и т. н. Тази болест е много рядка, предава се по наследство. Появата и е заради кръвосмешения - някога са женели първи братовчеди и т. н. Болният полудява рано или късно и започва да не мисли какво прави - може да убие, за да си набави прясна кръв, богата на вещества, които черният им дроб не произвежда. Имат непоносимост към слънчева светлина, а устните им посиняват, а и силни миризми. Така се описани повечето вампири - пият кръв, не понасят слънце, чесън и изглеждащи с посинели устни, които замаскирват. При болните, венците се отдръпват и зъбите им сякаш са се удължили, но не е така. Очите им също променят цвета си. Бедните мъже или са били болни от Порфилия или са набедени несправедливо и убити. А може да са пречели на някого за нещо - има много случаи на политически убийства в историята. Просто някой казва, че са вампири и тълпата невежи селяни вземат вили, брадви и факли.
Анонимен коментира:
Интересна история, но едва ли е вярна. Легендата е смесица от исторически факти, но най - вече замесени с много суеверия и невежество от страна на наивните, прости хорица живели тогава. Появата на митовете, е в следствие на това, че тогава хората са се плашели от всичко, което не се разбирали. Така се обяснява появата на езическите богове - хората са имали бог за всяко явление на природата или нещата, които ги плашели. Хадес - бог на Ада ( отг. на Дявола ) Всеки се боял от смъртта. Арес - бог на войната. Тогава е имало много войни и хората са се боели, защото в такова положение е царяло глад, мизерия и смърт. Ревността и любовта са били все така изпитвани, както и сега. В Египет богинята Хатор (гръцката Афродита, богинята на любовта ), е била двулика. Когато се ядосала, се превръщала в отмъстителната богиня на ревността с тяло на пума или голяма котка - Бастет, смятана за покровителка на котките. Всичко е просто митология, митове, легенди - такива се били времената. Относно това, с викането на духове или призоваването на митични създания - това си е загуба на нерви и време. Като ги призовават - те биха се появили, но това е част от самовнушението - искаш, надяваш се да видиш и въображението ти преви номер. Не си правете експерименти - не е полезно за здравето Ви. А и защо сам да си нанасяте вреда, като после ще се боите, че "нещото", е край вас или да си въобразявате несъществуващи неща ? Помислете си. Интересна е тази историйка.