Най-големите суеверия за Великден, които ще ви донесат късмет през годината

Най-големите суеверия за Великден, които ще ви донесат късмет през годината

Но в годините, когато хората не може да си устройва толкова пищни трапези, на християнския празник се гледало предимно откъм духовната му страна, а това довело и до някои суеверия.

1

Великденски празници

Великденски празници - Последните теми и статии. Мистика, загадки и всичко свързано с Великденски празници. Нашите статии за Великденски празници от вековете до днес. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Великденски празници.
Великденски празници - Какви са обичаите на Разпети петък

Какви са обичаите на Разпети петък

26.04.2019114673

Петият ден от Страстната седмица е известен като Разпети петък, защото тогава Исус Христос е разпнат на кръста. Постът на този ден е особено строг, като църквата забранява да се яде и дори да се пие вода.

Великденски празници - И най-силната отрова губи силата си на Благовещение

И най-силната отрова губи силата си на Благовещение

25.03.201906944

25 март е неподвижен християнски празник, утвърден през VІІ в. С него православната църква отбелязва деня, в който Архангел Гавраил се явява на Дева Мария.

Великденски празници - Цветница е!

Цветница е!

08.04.201206020

Точно седем дни преди Исус Христос да бъде разпънат на кръста, той влиза в Йерусалим. Този ден църквата нарича Вход Господен, Цветница или Връбница. Обичаи и традиции свързани с Цветница.

Великденски празници - През Томина неделя не се работи

През Томина неделя не се работи

06.04.2010013288

Първата седмица след Великден, с която завършват Великденските празници, се нарича Томина неделя. Забранено е да се работи. Понеделникът слем Томина неделя е Софинден. Обичаи за Софинден.