Луната краде от земната атмосфера всеки ден

Луната краде от земната атмосфера всеки ден

Нови данни на учените от Университета в Осака показват, че естественият спътник на Земята краде части от нейната атмосфера всеки ден. Данните са публикувани в списанието Science News.

1

Атмосфера

Атмосфера - Новите заглавия и статии. Мистика, загадки и всичко на тема Атмосфера. Нашите статии за Атмосфера от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Атмосфера.
Атмосфера - Не е шега! Земята губи кислорода, необходим ни за живот

Не е шега! Земята губи кислорода, необходим ни за живот

29.09.20160714

Количеството на кислород на планетата е намаляло с около 1 процент през последните 800 хиляди години, като учените са категорични, че тенденцията трябва да се прекъсне.

Атмосфера - Непознати, но много любопитни факти за земната атмосфера

Непознати, но много любопитни факти за земната атмосфера

10.08.20160777

Атмосферата е една от най-защитните и важни части на нашата планета. Предпазва ни от суровите условия на космическото пространство, като например слънчевата радиация и космическите отломки.

Атмосфера - Няколко идеи как да преживеем края на света

Няколко идеи как да преживеем края на света

23.05.20160780

Учените са категорични, че най-много след 500 милиона години условията на планетата Змея няма да позволят дори на хлебарките да оцелеят. Човекът може да загине дори по-рано, като унищожи сам себе си с ядрена война например.

Атмосфера - На 6 юни идва краят на света, какъвто го познаваме

На 6 юни идва краят на света, какъвто го познаваме

22.05.201605805

Шести юни може да изглежда като незначителна дата в календара за повечето от нас, но експерти предупредиха, че това ще бъде денят, в който светът ще се промени. Тогава ще достигнем до повратната точка, в която. . .

Атмосфера - Белите облаци на небето идват от фитопланктони

Белите облаци на небето идват от фитопланктони

05.12.20150347

Половината от белите облаци в небето дължат произхода си на фитопланктоните в океана, които отделят големи количества аерозоли в земната атмосфера.

Атмосфера - Сензационно от НАСА: Плутон има синьо небе и лед от вода!

Сензационно от НАСА: Плутон има синьо небе и лед от вода!

09.10.201501003

Ново изненадващо откритие оповестиха учените от НАСА. Първите цветни снимки от Нови хоризонти са показали, че на Плутон се образува синьо небе, а няколко места от планетата е заснет замръзнал лед от вода.

Атмосфера - Факти за светкавиците и мълниите

Факти за светкавиците и мълниите

21.08.201501336

Безспорно мълниите са едни от най-забележителните природни явления. Освен страхопочитание те будят и възхита с мощното си великолепие. По същество те са електрически заряд в атмосферата, проявяващ се обикновено по време на буря.

Атмосфера - Всевиждащото око пази Земята

Всевиждащото око пази Земята

16.04.201503093

За да се предпази човечеството от съдбата, сполетяла динозаврите, учени изобретиха специална апаратура, която да предпазва Земята от астероиди и космически отпадъци.

Атмосфера - Мравките отнемат от въглердония диоксид в атмосферата

Мравките отнемат от въглердония диоксид в атмосферата

22.08.20140690

Според Роналд Дорн мравките могат да бъдат използвани много предвидливо от човечеството за отнемане на вредния въглеродния диоксид от атмосферата.

Атмосфера - Трови ни нов устойчив газ с парников ефект в атмосферата

Трови ни нов устойчив газ с парников ефект в атмосферата

06.01.201401802

Учени от университета в Торонто откриха наличието на нов силно устойчив газ с парников ефект в атмосферата. Това е изкуствено създаденият перфлуоротрибуниламин (PFTBA).