Как можем да се лекуваме със слънчеви лъчи

Хелиотерапия

Хелиотерапията (лечението със слънце) е метод за лечение и подобряване на здравословното състояние чрез слънчеви бани. Днес повече се говори за вредата, отколкото за ползата от слънцето. Хелиотерапията е полезна не само за лечение, но и за превенция при здрави хора. Тя има стимулиращ ефект върху хормоналната и кръвоносната система и възстановява всички тъкани.

Хира Ратан Манек е обикновен индиец, 68-годишен, който до пенсията си е бил инженер-механик. След дълги търсения през целия си живот стигнал до извода, че за да получиш пряко в тялото си енергията на слънцето, трябва просто да го гледаш.

В продължение на 3 години е експериментирал със себе си и предложил метод, основан на опита и грешките му. Методът е прост и може да бъде изпълнен от всеки човек по всяко време на годината и на деня. Днес вече хиляди хора ползват този метод и постигат резултати.

В Бразилия, Австралия, Германия повече от 3 хиляди човека се подхранват с енергията на светлината. По същество, това е възраждане на науката, практикувана в древността.

Лекуването чрез наблюдаване на Слънцето е еднократна практика в живота ви и обикновено продължава в период от 9 месеца. Той може да се раздели на 3 фази – от 0-3, от 3-6 и от 6-9 месеца. В останалото време може просто периодично да ходите боси.

Лечение със слънце

Тази практика се състои в наблюдаването изгрева и залеза на Слънцето един път на ден само по време на безопасния час. Безопасни са един час след изгрева и един час преди залеза. Доказано е научно, че през това време лъчите нямат инфрачервено и ултравиолетово излъчване, което е вредно за очите.

Тези два часа са добри за практика и зависят от индивидуалният комфорт. Когато гледате Слънцето, в организма ви се натрупва витамин А и D през това безопасно време. Витамин А е нужен за здравето на очите и е единственият витамин, необходим за очите. При продължителна практика очилата и другите подобни неща няма да са ви нужни, защото ще имате прекрасно зрение без тях.

През първия ден по време на безопасния час гледайте Слънцето максимум 10 секунди, вторият – 20, като на всеки следващ ден прибавяте по 10 секунди. Така в течение на 10 последователни дни вече ще гледате слънцето 100 секунди, т.е. минута и 40 сек.

Стойте на земята боси. Можете да примигвате или примижавате с очи. Не е нужно очите да са неподвижни и устойчиви. Не ползвайте лещи или стъкло.

Продължилите да се лекуват чрез Слънцето, ще забележат, че оздравяват от нападналите ги болести. 70-80 % енергия, синтезирана в организма от храната, се ползва от мозъка и основно за туширане на напрежението и вълнението. С намаляването на душевното напрежение ще намалее и количеството необходима енергия.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари