Мистериозна гей двойка е погребана в общ гроб преди 600 години

Мистериозна гей двойка е погребана в общ гроб преди 600 години

0

Екип от археолози е открил скелети на двама мъже, които са починали преди малко повече от 600 години. На смъртния си одър те са се държали за ръце, което показва, че е имало силна връзка помежду им.

1

Разкопки

Разкопки - Актуални текстове и публикации. Мистерии, загадки и всичко свързано с Разкопки. Материали за Разкопки от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Разкопки.
Разкопки - Подземният град Деринкую крие много тайни

Подземният град Деринкую крие много тайни

23.10.20160713

Местността Кападокия в Турция е едно от най-загадъчните места в света, което в началото е привличало вниманието заради причудливите скални форми, образувани от взаимодействието между вятъра и вулканичната скала.

Разкопки - Съд за парфюми от Микенската епоха откриха в България

Съд за парфюми от Микенската епоха откриха в България

24.08.20160235

Съд за парфюми от Микенската епоха – XIII век, беше намерен при разкопки в местността Бресто край разложкото село Баня. Съдчето се нарича алабастрон и археолозите са намерили в него и неизвестна засега течност.

Разкопки - Мистериозен град на 3 хилядолетия изникна в Кипър

Мистериозен град на 3 хилядолетия изникна в Кипър

17.08.20160259

Кипър е едно от местата, където се е родила съвременната археология. На острова на Афродита са направени едни от първите разкопки с научна цел. Доскоро учените смятаха, че знаят почти всичко за историята му, но това се промени

Разкопки - Еврика! Откриха легендарния замък на крал Артур

Еврика! Откриха легендарния замък на крал Артур

04.08.20160650

Британски археолози смятат, че са намерили легендарния замък на крал Артур в средновековното кралство Корнуол, тъй като при разкопки в тази местност са намерили руини, датирани от V-VI век.

Разкопки - Научна сензация! В България е заровено най-старото злато в Европа

Научна сензация! В България е заровено най-старото злато в Европа

03.08.20160975

Златно мънисто, използвано като разменна монета пред 8000 години, беше намерено при разкопки край Пазарджик. Българските археолози казват, че това е най-старото злато, откривано в Европа.

Разкопки - Находки от времето на Константин Велики откриха в Аква Калиде

Находки от времето на Константин Велики откриха в Аква Калиде

18.07.20160261

Удивителна диадема, римски постройки и монети, сечени по времето на Константин Велики, са сред новите открития при последните проучвания на историческия паметник Аква Калиде.

Разкопки - Праисторическата Джулия Робъртс командвала първите европейци край Враца

Праисторическата Джулия Робъртс командвала първите европейци край Враца

25.06.20161585

През 2004 година неочаквано откритие в покрайнините на врачанското село Оходен обърна представите на историците за това къде точно е възникнала европейската цивилизация.

Разкопки - Древни археологически загадки, които все още смайват учените

Древни археологически загадки, които все още смайват учените

01.06.201601447

Древните ни предци са били виртуози в строителството. Въпреки липсата на технологии, те са успявали да издигнат сгради, с които днес дори и най-вещият строител, разполагащ с най-модерните машини, би се затруднил.

Разкопки - Откриха гроба на Аристотел!

Откриха гроба на Аристотел!

27.05.20160557

Гръцки археолози твърдят, че са открили гроба на Аристотел близо до родния му град Стагира, където е прекарал последните дни от живота си. Предполага се, че е бил погребан там през 322 г. пр. Хр.

Разкопки - Рядка златна монета откриха край Ахтопол

Рядка златна монета откриха край Ахтопол

17.01.201601018

Рядка златна монета от времето на император Юстиниян І е открита при археологически разкопки край Ахтопол. Ръководител на експедицията е бил доктор Андрей Аладжов.

На тази страница ще се натъкнеш на избрани материали и статии на тема Разкопки. Екипът на Съновник.бг се старае да въвежда редовно различни материали относно Разкопки. Пишете ни ако имате коментари или критики, ще се радваме да разширим събраните материали за Разкопки. Съновник.бг - портал за тълкуване на сънища, загадки, мистерии и Разкопки. Разкопки, идеи и отзиви.