Sanovnik.bg»Мрежата»Анонимен»Моите форумни теми

Моите форумни теми

АнонименНови научни данни потвърждават съществуването на звездни портали
В научните си трудове, проф. д-р. Владимир Джунушалиев вече изложи една нова перспектива на теоретичната физика в рамките на супергравитацията. По този начин трудът му „Yamabe flow, conformal gravity and spacetime foam“ представи един иноваторски подход в изследванията на конфигурацията на звездите и връзката им с междуизмерните портали. За тези от вас, които се интересуват от физика, трудовете на Джунушалиев могат да се изтеглят оттук. Що се отнася до неговият принос отнасящ се към суперсиметрията в квантовата физика, можем да изтъкнем следната негова публикация – „Non singular solutions to Einstein-Klein-Gordon equations with a phantom scalar“ където ученият анализира суперсиметрични модели в рамките на уравненията на Айнщайн-Клайн-Гордън за изучаването на скаларните вълни в теорията за супергравитацията. Препоръчваме на тези от вас, които се интересуват и се занимават с физика да изтеглят и прочетат трудовете и публикациите на този отличен физик – Владимир Джунушалиев. Джак Скъдър и изследователският му екип от Университета Йова са намерили това, което те наричат „Точки Х“ в магнитосферата на Земята. Както знаете магнитосферата играе ролята на „защитно одеяло“, което пази земната атмосфера от влиянията на слънчевия вятър и радиации. Сателитите са открили „поратли“, които, както казва Скъдър са: „Места където магнитното поле на Земята се свързва с магнитното поле на Слънцето създавайки един непрекъснат (директен, постоянен) път от нашата планета до атмосферата на Слънцето на 93 000 0000 мили разтояние.“
АнонименЯпонска сонда откри следи от възможен потънал континент в Атлантика
Огромно парче гранит бе открито на морското дъно край бреговете на Рио де Жанейро, предполагайки възможно съществуване на континент в Атлантическия океан, предават Японска агенция и Бразилското правителство. Официално лице на Бразилия вчера съобщи, че откритието на гранита, който се образува само на суха земя, е силно доказателство, че е съществувал континент в областта, където легендарният остров Атлантида, споменат от гръцкият философ Платон в неговите „Диалози“, предполагаемо се е намирал. Според легендата, островът, дом на високоразвита цивилизация, потънал в морето по време на потоп преди около 12 000 години. Досега не са открити останки от него. Откритието е направено с помощта на потопяемият апарат Shinkai 6500, принадлежащ на Японската агенция за морска наука и технология (JAMSTEC). Изчислено е, че морското дъно, където бе открит гранитния блок, е потънало в морето преди няколко десетки милиона години. Не са открити никакви изкуствени структури. За първи път се провежда експедиция в Южния Атлантически океан с помощта на управляем потопяем апарат. В края на април, агенцията го използва да изследва подводното възвишение Рио Гранде, което се намира на повече от 1000 км. югоизточно от Рио де Жанейро. На дълбочина от 910 м. е открита скала с височина и широчина около 10 м. Агенцията заключи, че това е гранит, след като анализира видео данните. Във водите наоколо е намерено и голямо количество кварцов пясък, който също не се образува в морето. „Гранит не се намира на морското дъно“, казва бразилски геолог. Това е защото той се образува само на сушата, както и кварцът, също намерен в близост. „Това би могло да е бразилската Атлантида“, казва официално лице на Бразилия, като допълва: „Ако това е случая – че сме открили континент в средата на океана, това би било едно много голямо откритие, което би имало различни усложнения във връзка с продължението на континенталния шелф.“ Счита се, че основната скална маса е предимно съставена от базалт. Самото възвишение се простира на 1000 км. в най-широката си част и се смята за част от континента, останал след като Южна Америка и Африка се разделили преди повече от 100 милиона години. Агенцията предполага, че то е било над морското равнище допреди около 50 милиона години, но е потънало за няколко милиона години, на базата на откритите фосили на дъното около областта, както и според други данни. Според агенцията, възвишението Рио Гранде е единствената възможна област, която би могла да е била суха земя. Проби от гранита ще бъдат извлечени по-късно тази година. Това вероятно би позволило на учените да определят дали той съвпада със скалата от Африка или от Южна Америка. JAMSTEC понастоящем провежда проучвания на морета по целия свят, като част от дългогодишна мисия да търси живот в някои от най-дълбоките места на океана.
АнонименВръзката съзнание-тяло – доказателства в генетичния код
В скорошно проучване, учените от департамента по биофизика на университета в Саарланд (Германия) заключват, че рибонуклеиновата киселина (РНК) е двигател в генерирането на хиперцикли и реакции, които в продължение генерират ензими, които модифицират еволюционно генетичният код. РНК съдържа информацията нужна за произвеждането на ензими, но в същото време „преразглежда“, и на базата „преразглеждането на състава“ генерира абсолютно нови ензими на базата на модифицираните „стари“. Този модел показва сложният разум на човешката ДНК, способен да се самомодифицира и по този начин да еволюира в една или в друга посока. Шустер и Ейген отдавна са потвърдили това на базата на техни експерименти състоящи се в използването на реактор за възпроизвеждането на отделните базови блокове. Когато в споменатият реактор РНК достигне най-ниската температура на конвекция, тя произвежда хибридизацията автоматично и от самосебе си. В допълнение РНК е деградирано до съвсем нестабилна молекула и в този случай деградацията стабилизира процеса на хибридизация с помощта на сложен механизъм, който й позволява да остане така няколко цикли, докато процеса се повтори отново. В този труд Обермайер и останалата част от неговият екип изучават детайлно всеки отделен процес. За да бъде това възможно са използвани много сложни модели за компютърна симулация, които показват експоненциално разпределение на самото разпределение на молекулите на РНК, което парадоксално от своя страна се разширява когато температурите падат. По този начин при ниски температури или с увеличаване на концентрацията, сложните процеси на самохибридизацията започват да се случват по-лесно и по-често. Тези структури и процеси играят изключително важна роля в устройството на биологичните организми. Най-интересното тук се състои в способността и в моделите за самовъзпроизвеждане и самозапазване на данни за самите ензими в зависимост от температурата и временните секвенции, които могат да се ускоряват и намалят. Въпреки, че експеримента на Обермайер и неговият екип подкрепя някои части от теорията за човешката еволюция, той също така демонстрира ясната връзка между съзнанието и самото тяло до най-фините негови физични нива. Самата еволюция може да се ускорява или намалява, може да се поведе в една или друга посока по съвсем съзнателен и интелигентен начин. Всичко това прави здрава упората на теорията за Универсалният Разум, който повече от явно играе много важна роля в устройството и развитието на всеки биоорганизъм, включително и нас. Също така, разумът играе важна роля в процесите на РНК и ДНК и в създаването на всеки нов организъм или молекула – всичко е Разум, всичко е свързано по между си.
АнонименМясто за вицове
Предлагам да пишем разни вицове в тази тема, вместо всеки път да правим отделни теми. Аз съм първа. Отидох на остров. Там имаше пясък. Почнах да копая... ...И направих една голяма дупка.
АнонименЧереп на извънземен открит в България
Лейла Дегирмън, кореспондент на Балканите за една организация, занимаваща се с изучаване на феномена НЛО, прочита странна статия в Турския вестник "Миллет", в която се твърди, че през 2001 година в България е открит череп на извънземен. "На 21 май, 2001 година, селянин намира необикновен череп в Родопите, България, някъде между Ардино и Мадан, на около 200 километра от София в югоизточна посока". Няколко учени се събират за да изследват находката. Срещата става в Асеновград. Професор Йордан Йорданов, един от най-известните антрополози в Европа, твърди че никога не е виждал човешки или животински череп с подобна форма. Катя Меламет, археоложка в БАН, също потвърди, че не е виждала подобен череп през живота си. Историята на селянина също е интересна. Той твърди, че сънувал петима мъже в жълти металически дрехи. Те му казали на 21 май да отиде на мястото, където намерил черепа и малък елипсовиден метален обект. Черепът тежи 250 грама и има 6 дупки, които вероятно са за сетивата. Черепът обаче няма устна кухина. Статията е публикувана в "Миллет" на 4 януари 2002 година. Лейла Дегирмън обаче не успява да открие източника на информацията или други новини по случая. "Миллет" е един от водещите турски вестници.
Анонимен10 неразгадани тайни за космоса
Всеки един от нас, рано или късно, си задава неустоимия и умопомрачителен въпрос: Какво ли ще стане, ако всичко, което знаехме, цялата вселена, е само прашинка върху рамото на някого? В нещо толкова огромно като вселената, небесните тела са толкова много, колкото вероятно и песъчинките по всички морските брегове. Съществуват значителен брой необясними явления, които човешкият ум дори не е в състояние да побере. Вселената ни показва колко малки сме всъщност, и намиращи се на място, толкова голямо, наистина ли е правдоподобно да смятаме, че бихме могли да бъдем сами? А има ли някаква причина, някой просто да не иска ние да знаем? Има ли други светове? Има ли възможност митичните създания, за които са ни казвали, наистина да съществуват някъде там? Всички ли ще умрем? Това е кратък списък с едни от най-мистериозните и неразгадани въпроси за космоса. 1. Мултивселената (Паралелни Вселени) Мултивселената или Мета-вселената е хипотетична теория за съществуването на много на брой възможни вселени (включително нашата), които заедно обхващат всичко, което физически съществува: целият пространствено-времеви континиум, всички форми на материя, енергия, движение, както и всички физически закони и константи, които ги ръководят. Терминът първоначално е бил въведен през 1895г. от американския философ и психолог Уилям Джеймс. Различните вселени в мултивселената още са наричани "паралелни вселени". Допуска се, че структурата на мултивселената, природата на всяка вселена в мултивселената и взаимовръзката между всяка отделна вселена, зависят от специфични мултивселенни хипотези. Много учени, разбира се, отхвърлят подобни твърдения, като ги смятат за поредната спекулация. Тази загадка, може единствено да бъде разрешена, само ако имахме възможност физически да "отидем" до там, тъй като с разширяването на вселената, почти е невъзможно човечеството да намери този отговор. 2. Вселенски портали (свързващи отделни вселени) Изучаването на този въпрос започнало чрез изучаване на квантовата телепортация, която се смята за възможна при релокация на "квантовото състояния" на относително малки обекти през пространствени разстояния, но не може успешно да повтори оригиналния обект, който се разрушава по време на самия процес. В частност, научния труд гласи: "При Q-Телепортацията, именно квантовите състояния на обекта се унищожават и пресъздават, а не самите обекти. Следователно, Q-Телепортацията не може да телепортира жива или нежива материя (или енергия), запазвайки физическата си цялост. Въпреки това, някои учени смятат, че квантовото състояние на обекта определя неговите характеристики, така, че телепортирането на техните квантови състояния е напълно еквивалентно на телепортирането на самите обекти." Това предполага, че "квантовото състояние" на обекта при оригиналното му местоположение може да бъде преместено на друго място само чрез преместване на изграждащата го физическа материя, за да се създаде нов обект, който съдържа релокираното вече "квантово състояние", докато стария обект бъде разрушен при самия процес. С други думи, новия обект на новото място съдържа в себе си "кванотово състояние" или същност на оригиналния обект, но със съвършенно нова структура на атомите, молекулите и т.н. Според научните изследвания, Q-телепортацията на малки обекти е била извършена успешно. Това отваря нови врати за космолозите да си задават въпроса, дали пък неопределените още черни и бели дупки не са "вход" и "изход" на портали, които свързват различни вселени или местоположения в нашата вселена? 3. Земята и Марс са едно цяло "Водата на Марс" е израз за цялата вода, която планетата Марс съдържа. В сравнение със Земята, водата на Марс е значително по-малко и в трите й агрегатни състояния. Колонизацията на Марс от нас хората, е главен предмет за спекулации и сериозни научни изследвания, тъй като условията на повърхността и достъпността на водата на Марс, създават много разногласия дали наистина Марс е най-гостоприемната планета в Слънчевата система, като изключим Земята. Винаги се е смятало, че Марс е дом за много форми на живот, предимно от конспиративни теоретици, които казват, че НАСА нарочно скрива тези факти. Съществуват и много фотографии, които подвигат въпроса има ли цивилизация на Марс, като например снимките на Лицето на Марс, Пирамидите на Марс, както и снимката, която показва нещо подобно на силует на маймуна, която седи на ръба на скала на Марс. Докато учените категорично отхвърлят правдоподобността на тези снимки, стотици други смятат, че Марс е бил част от Земята и там е съществувала форма на живот, когато двете са се разделили. 4. Тъмната енергия Тъмната енергия е вероятно една от най-великите загадки днес. В космосологията, астрономията и небесната механика, тъмната енергия представлява хипотетична форма на енергия, която се простира през цялото пространство и дори се увеличава във вселената. Според закона за гравитацията, големите обекти, като галактическите струпвания, се привличат едно с друго и тяхното гравитационно притегляне привлича други обекти. Това обаче не е главната причина, а по-скоро факта, че все повече галактики се разделечават. Тъмната енергия е най-разпространения начин да се обясни напоследък зачестилите наблюдения и експерименти, че вселената се разширява с все по-висока скорост. Според стандартния модел за космоса, тъмната енергия понастоящем съставлява повече от 70% от цялата маса- енергия във вселената. Самият характер и същност на тази енергия обаче е повод за доста разноречия и спекулации. Знае се, че е доста хомогенна, не много плътна и вероято не се влияе от другите фундаментални сили, а само от гравитацията. 5. Тъмната материя Уравнението на Алберт Айнщайн, E = MC^2, е вероятно едно от най-известните уравнения на този век. Въпреки това обаче, когато се приложи за космоса се получава аномалия. Когато се опитаме да изчислим колко точно материя съществува във вселената, се оказва, че едва около 4% от нея е видима материя. Къде е другата материя? В астрономията и космологията, тъмната материя е теоретична форма материя, която не може да бъде засечена според радиацията, която отдава, но чието съществуване може да се забележи чрез гравитационните ефекти върху видимата материя. Според съвременните наблюдения на структури, по-големи от галактиките, както и представите за Големия взрив, тъмната материя и тъмната енергия състваляват най-голямата част от познатата ни днес вселена. 6. Извънземна форма на живот Съществуването на подобна форма на живот, разбира се е чисто теоретична и всяко поддържане на подобна хипотеза е предмет на бурни дискусии. Една от хипотезите за произхода на извънземен начин на живот, ако изобщо съществува, е предположение, че той се е зародил, самостоятелно, на други места във вселената. Алтернативна на тази хипотези е т.нар. панспермия или екзогенезис, което поддържа факта, че живота се е зародил на едно място и след това се е разпръснал измежду обитаемите планети. Тези две хипотези обаче не се отхвърлят взаимно . Теориите за съществуването на извънземна форма на живот варират между проста форма на живот във вид на бактерия до сложни и съзнателни същества, които са дори по-развити от нас хората. На 15 Май 1963г. бил изпратен един от първите астронавти в околоземна орбита и последния амриканец, летял сам в космоса. Пътуването му било в капсула, изпратена на орбитално пътешествие около Земята. По време на последната си орбита, Майор Гордън Куупър съобщил на проследяващата го станция в Muchea (близо до Пърт, Австралия), че вижда искрящи, зеленикави обекти пред себе си, бързо приближаващи се към капсулата му. НЛО-то изглеждало напълно реално и солидно, тъй като дори било засечено от радара на Muchea. Видяното от Куупър било съобщено в националния ефир, които проследявали пътуването му стъпка по стъпка. Но когато Куупър се приземил, на репортерите изрично било забранено да задават въпроси относно контакта му с НЛО-то. На 11 Май 1962г., пилотът на НАСА, Джоузеф Уолкър казал, че едно от неговите задължения е да засече НЛО при пътуването си X-15. Той заснел 5 или 6 НЛО-та по време на своя полет с рекордна височина от 55-мили през Април 1962. Това било втория път, когато е заснел НЛО по време на полет. По време на лекцията си към Втората Национална конференция към Космическите Изследвания за Мирни Цели в Сиатъл, той споменал: "Не мога да потвърдя, че твърденията ми за тях са спекулация. Това, което видях, се видя и на филма, който беше проучен след пътуването." Нито един от тези филми не е бил представен публично. Много подобни случаи са били докладвани, но НАСА не разкрива публично нито един от тях. Снимки за живот на Марс също били скрити. 7. Звуци в космоса "Звуковите вълни са механични вълни, характеризиращи се с налягане, които се движат в относително плътни среди. С такава плътност е присъща за атмосферата ни, но не и за космоса. Звуковите вълни се нуждаят от специфична среда, но такава среда в космоса няма. "Съжалявам, но не съществуват звукови вълни в космоса."?? Да, но обяснението, че не се чува звук от избухваща звезда, имайки предвид наличието на тъмна материя, която се характеризира с ниска плътност, която не позволява наличието на условия за съществуването на звукови вълни, които да пътуват във вакум, е меко казано остаряло. Но, когато става въпрос за честоти, те винаги са били индентифицирани в космоса. Вълните, за които става въпрос тук са били записани от Cassini радио и плазма приемник (RPWS) на 8 Декември, 2000г. на разстояние от около 23 милиона километра от Юпитер. Те вероятно са произлезли от взаимодействието между магнитното поле, което заобикаля Юпитер и соларен вятър от частици, директно от Слънцето. Трептенето, което се вижда на графиката и на самия аудио файл са от йонно-акустични вълни, които са се образували в резултат на електрони, които се движат в нехаотични модели, задвижени от поток енергия. В този случай, потокът енергия идва от горещината на удърната вълна от Юпитер. Удърната вълна е подобна на удърната вълна при преминаването на самолет на свръхзвуковата бариера. 8. Развалини на Луната Един от очевидците Karl Wolfe, свидетелствал, че лично е бил в секретната Лангли Военновъздушна База, където Агенцията по Национална сигурност е обработвала данни от Луната. Засечени били стандартно изглеждащи пътища и сгради, както и останки от куполи и сгради, наподобяващи "гъби". 9. Супер Земята Нашата звезда, Слънцето, представлява една трилионна от вселената. Като помислите и върху това, че около тази звезда се движат общо 8 планети не е трудно простичко да си направите сметка, че е напълно възможно там някъде във вселената да има най-малко още 8 такива системи. Не ви ли се струва напълно реално, че поне на една от тези планети съществуването на извънземна форма на живот е напълно възможно? Не е тайна, че от 2000г. насам, са били засечени стотици други соларни планети, които орбитират около отдалечени звезди. За някои от тях има сведения, че наподобяват нашата планета Земя, като например Glise 581d, планетата, на която се смята, че държи на повърхността си вода в течно състояние. Благодарение на масата си, между 7-14 пъти по-голяма от тази на Земята, за Glinse 581d се смята, че е супер-Земя. В края на Април 2009г. според нови наблюдения, екип от специалисти заяви, че планетата също се намира в т.нар. обитаема зона, където наличието на вода в течно състояние и следователно живот, би могъл да съществува. Също така, изследователите смятат, че планета с такава огромна маса едва ли представлява само от скални образувания. Разбира се, спекулира се с факта, че тя е ледена планета, която мигрира към умираща звезда, за това едва ли ще е от полза за човечеството. 10. Симулацията на Орелоподобната Небула M16 и SSC2005-23A Небула Изображението направено от телескопа Хъбъл, представлява уголемен звезден участък, чийто връх отляво представлявал интерес. Фотографията не е била обработвана допълнително, а само завъртяна на 90 гардуса обратно на часовниковата стрелка. Когато CNN показали тази снимка в ефир на 2 Ноември 1995г., телефонните им линии буквално се подпалили от хора, които споделили, че различават нещо като лице в звездния облак. Учените не могли да обяснят този феномен. А вие можете ли да го видите?
АнонименРазни доказателства
Отдолу е доказано по един безспорен начин, че 2=3!: Нека 6 = 6, умножаваме двете страни по (-1) -6 = -6, 9-15 = 4-10, разлагаме двете страни, като например 9 го представяме като 3.3 3.3 – 2.3.5/2 = 2.2 – 2.2.5/2 , нека прибавим към двете страни на равенството 25/4 3.3 – 2.3.5/2 + 25/4 = 2.2 – 2.2.5/2 + 25/4 (3 – 5/2). (3 – 5/2) = (2- 5/2). (2- 5/2) , нека коренуваме двете страни на равенството (3 – 5/2) = (2- 5/2) 3-5/2 = 2-5/2 3=2 Ето и още един подобен: Нека приемем,че a = b , нека умножим двете страни на а a.a = a.b , нека извадим от двете страни b.b a.a – b.b = a.b – b.b, нека развием лявата страна чрез формула за съкратено умножение (a-b)(a+b) = b(a-b), нека разделим на (a-b) (a+b) = b, но a = b (b+b) = b 2b = b, делим на b 2 = 1 И още: Дадено е уравнението 6х+25=10х+15. Съгласно с правилата да разместим местата на 25 и 15. Ще получим 6х-15=10х-25. Разлагаме на множители : 3(2х-5)=5(2х-5) и разделяме на общия множител 2х-5. Получаваме 3=5. Хммм... Възможно ли е това?
АнонименДобро и лошо
Ако някой открадне от магазин ? Ако някой убие човек ? Ако някой обиди друг човек ? Ако някой удари друг човек ? Ако някой се самоубие ? Ако някой Ви блъсне по улицата ? Ако някой изнасили друг човек ? Ако някой излъже ? Ако Вие излъжете ? Тези ситуации, добри или лоши са ? Ако някой Ви помогне ? Ако някой Ви ядоса ? Ако някой Ви благодари ? Ако някой Ви обича ? Ако някой Ви спаси живота ? А тези ситуации, добри или лоши са ? Добро и зло, хубаво и лошо , приятно и неприятно… Това е описание на ситуациите според Вашата гледна точка, според Вашето мнение за събитието, според Вашата интерпретация на случката. Доброто и лошото са характеристики и показват как влияят, как Ви се отразяват или как ще Ви се отразят дадени действия. Доброто и лошото са субективни понятия, тоест при различните хора са различни. Пример: хората са на различни мнения по повечето въпроси. Като за и против смъртното наказание, за и против евтаназията и т.н. Имали изобщо тема, спор или дискусия, при която хората да са на едно мнение(всички хора) ? Доброто и злото са различни и при различни ситуации. Пример: убийството е лошо нещо, но да убиеш убиец, тиранин или за да се защитиш като убиеш е добро (тоест можеш да го направиш без да те гризе съвестта или закона). Доброто и лошото са различните страни на една и съща монета. А монетата сте Вие. Дали ще класифицирате, определите или кажете, че една случка, събитие, действие е добро или лошо зависи от Вас. И по-точно от вашето състояние в момента на преценката Ви ( дали сте щастливи, депресирани, тъжни, ядосани и т.н.); отношението Ви към действието (дали го харесвате или не); Вашите предишни изживявания, спомени, житейски опит и интерпретации на това действие; Вашите очаквания, цели и желания; както и Вашите разбирания, представи, знания, начин на осъзнаване и приемане на действията. Според тези неща ще характеризирате случката като добра или лоша. извода е: всяка случка е и добра, и лоша ! Зависи от Вас как ще я приемете, интерпретирате или разберете. И пак от Вас зависи как това ще се Ви се отрази – дали ще Ви ядоса , натъжи, огорчи , ощастливи, разочарова, срине и т.н. Вие определяте дали ситуацията, която преживявате е лоша или добра ! Случката може да е лоша, но това не трябва да Ви натъжава, защото тя е лоша само според вашите критерии за лошо, променете ги и случката моментално се променя и започвате да я виждате през нова светлина и тя изведнъж става добра. Всичко зависи от вас. Вие определяте кое е добро и кое лошо! От вас зависи! Вие сигурно никога не бихте убили, нали? Да, но винаги ще го направите, за да защитите детето си или близък приятел, а всички го правим, за да защитим родината си ! (пример: Първата и Втората световна война и т.н.) Никога не бихте откраднали, но ако умирате от глад Вие или детето Ви , няма ли ? (Ако кажете не, значи или сте вярващ или не сте стояли гладен достатъчно дълго ! ) Тези примери показват, че еднакви действия могат да бъдат и добри и лоши. пример от живота: Много хора се страхуват от изпити ? Защо ? Ако сте си научили значи няма от какво да се притеснявате. Ако не сте, не се притеснявайте това не е краят на света, даже и да не го вземете това само ще Ви направи живота по-интересен и ще Ви научи на ценен урок „Учете на време!“, както казах живота продължава и няма смисъл да се жалвате, оплаквате или ядосвате за изпита, който не сте взели, а вземете да мислите какво ще правите след това, изпита вече е минало, а живота Ви, бъдещето Ви продължава. Всеки човек греши, но разликата при силните хора е, че не се предават пред лицето на трудностите, а продължават въпреки всичко! Какво да правя когато ситуацията е много лоша? Спокойно, колкото и да е лошо има и по-лоши ! Важното е да запазите самообладание и да помислете трезво за всички, ама всички възможни и невъзможни начини и методи за да оправите ситуацията. И да изберете най-добрата за Вас. Всяка ситуация, в която попадаме мислим за лоша и смятаме, че е най-лошата, примерно да останем без работа или дом, да загубим близък човек или да ни пишат двойка на изпита (разглеждайте ситуациите по отделно, не ги сравнявайте). Но като по мислим винаги можем да намерим нещо, което е по лошо. Тогава какво ни остава(?), да ги преживеем и да намерим начин да се справим с тях. Нали знаете „Това, което не ни убива ни прави по-силни“ , а трудните решения, трудните ситуации, трудните моменти ни правят по-силни хора, по-силни личности, те са тези, които ни помагат да израснем, те са Вашите изпитания в живата, с които трябва да се справите, за да продължим напред в приключението наречено живот! Лошите ситуации ни правят по-корави и силни личности, затова не се напрягайте или притеснявайте много. Не се ядосвайте когато нещата не стават както ние искаме или сме ги планирали, случва се, но от Вас зависи какво ще направите след това и това е най-важното, какво ще направите след това! Ще се ядосате, депресирате, сринете или по – лошо това ли ще направите? Или ще се мобилизирате ще видите какви са Ви възможностите и ще направите най-добрата за вас? Това зависи от Вас. На всеки се случват лоши неща, ужасяващи неща , толкова много примери има- момиченцето, което баща му го малтретира или изнасилва и майка му знае, но се страхува и не прави нищо! Но има и хора, които преживяват тези лоши моменти и успяват да се справят с тях – като войника успял да издържи на мъченията, които му прилагат, ужасяващите мъчения и въпреки това не казвал и думичка ! За човека успял да приземи самолет, който е щял да катастрофира в голям град, в река и освен, че никой в града не е пострадал и пътниците са живи! и важното е какво ще направите след това! Помислете за още примери на хора, които са били в изключително лоши ситуации и въпреки всичко са успели да се измъкнат от тях. И се запитайте как са успели, късмет? Малко, да , но и са се взели в ръце и са направили каквото е нужно и каквото са смятали за правилно за да оправят нещата! Помислете за тези хора, за тяхната сила и кураж. Помислете за емоциите, които са изпитвали, за страха, за адреналина им. Те са успели да превърнат лоши ситуации в добри. Щом те могат, значи и Вие можете трябва единствено да го разберете и осъзнаете. Това е тайната на щастието и радостта в живата ! Ако приемете, осъзнаете, че няма лоши ситуации, [защото ние определяме и ги класифицираме като такива и те всички са с еднаква степен на трудност и сложност: колкото е трудно да повдигнеш чашата за кафе, толкова е и трудно да разбереш някое сложно математическо уравнение ; Всичко е сложно, зависи от мотивацията ти ! (ако не го разбирате, знайте, че мускулите ни не са даденост, а се развиват и е невероятно с каква лекота вдигаме лики неща, но си представете, че чашата е 50кг, или сте на 1 годинка ,още бебе, тогава чашата ще е голямо изпитание за Вас! ) значи остава даже и лошите за нас ситуации да направим добри, точно както човека приземил самолета в реката, иначе, който е щял да се разбие в земята. Извода: е да извличате най-доброто от всяка ситуация: добра или лоша. Като останете спокойни и действате и реагирате адекватно. Тоест всичко, което Ви се случва, и което мислите за лошо може да стане добро и всичко, което мислите за добро може да стане лошо, зависи само от Вас. Това е знание и разбирането, на което ще Ви помогне да направите една крачка по-напред в разбирането на света около нас и вътре в нас. Ще помогне много и във Вашето израстване. Вие имате знанието, остава само от Вас да го разберете, осъзнаете и да го приложите в живота си! Успех ! послепис: Не забравяйте : Трудностите, Ви правят по-силни, като каляват умът и съзнанието Ви (тоест Вас)
АнонименНай-сложните шифри
Кодът „Taman Shud“ Кой е човекът от Самъртън, как е умрял и каква е връзката му със странните кодове в една книга? Неиндефицирано тяло на мъж е открито на плаж Самъртън в Аделайде, Австралия през 1948г. Мъжът е бил облечен с пуловер и палто, въпреки топлото време. Нямало е никакви следи за самоличността му, а зъбните и пръстовите му отпечатъци не дават резултати. При аутопсията се установяват кръв в стомаха и уголемени органи, но не и чужди вещества. На жп гарата е открито куфарче, което вероятно е принадлежало на човека, в което е имало панталони с таен джоб, в който е било скрито парче хартия с думите „Taman Shud“. Оказва се, че е откъснато от много рядко копие на книгата „Рубаят“ от Омар Хаям, която е открита на задната седалка на отключена кола, а на задната корица на книгата били надраскани пет реда главни букви, които приличали на код. До ден-днешен целият случай си остава една от най-странните загадки в Австралия. Криптос Намира се пред щаб квартирата на ЦРУ, на показ пред всички и от години най-големите умове в света се опитват да го дешифрират. Криптосът е скулптура от Джим Санборн, носеща кодирано съобщение, разделено на 4 части, три от които са били разчетени от 1990г. до сега. Първата част гласи „Между лукавата сянка и отсъствието на светлина лежи нюансът на илюзията“, а втората част се отнася за някакво невидимо съкровище, заровено на 70 метра от самата статуя. Писмото на Зодиака Зодиакалният убиец е известен с изключително сложните си кодирани писма, които пращал на пресата. Въпреки, че повечето му писма са дешифрирани, едно такова с 340 знака от 1969г. остава кодирано и до ден-днешен. Шифърът Дорабела Изпратен от Едуард Елгар до приятелката си Дора Пени, шифърът на пръв поглед не изглежда да има значение. Но поредицата от странни символи, съставени от полукръгове са обект на изследване повече от век. Музикологът Ерик Самс твърди, че го е разбил, но методите му не са доказани и преводът му е с 22 знака по-дълъг от самия шифър. Според Според друга теория кодът не е текст, а мелодия. Чаошифър Дж. Ф. Бърн вкарал шифър в книгата „Тихи години“, като предложил $5000 за този, който успее да го разреши. Бърн използвал малка машинка, наречена Чаошифър, за да разчита шифрите, но този в книгата така и не бил разкодиран. Шифърът на Д’Агапеев Александър Д’Агапеев дори не бил криптограф. Написал книга за картографията и решил да включи и криптографията във втората си книга „Кодове и шифри“ през 1939г. На последната страница на книгата, той включил скромна криптограма, която читателя можел да се опита да разшифрова. Скромен или не, кодът на Д’Агапеев вече 70 години остава неразбит. Шифрите на Бейл Искате ли $40 милиона в злато, сребро и бижута? Трябва само да решите няколко шифъра. Предполага се, че съкровището е затворенo в Бедфорд, Вирджиния от Томас Джеферсън Бейл, който поверил шифрите на местен кръчмар. След смъртта на кръчмаря, негов приятел прекарал 20 години в опити да разшифрова кодовете и накрая успял с един от тях – този, който описва съкровището. Въпреки многобройните опити, останалите 2 шифъра така и не били разкодирани. Надписът в Шугбору O-U-O-S-V-A-V-V. Тези букви са издълбани в камък точно под картината на Николас Пусен, „Пастирите на Аркадия“ в Стафордшир, Англия. Според легендите Пусен бил член на Ордена на Сион и буквите посочват местоположението на Светия граал. Китайските кюлчета злато Тези кюлчета са покрити с изображения, странни символи, китайски йероглифи и неизвестни букви и кодове на латински. Били са съхранявани в Шанхай, Китай и са прехвърлени в американска банка през 1933г, но и до ден-днешен се спори за стойността им.
АнонименТишина и Покой
Покоят е вашата истинска същност. Какво е покоят? Онова вътрешно пространство, онова съзнание, в което думите на тази страница се възприемат и превръщат в мисли. Без това съзнание не би имало възприятие, нито мисъл, нито свят.Вие сте това съзнание, приело формата на човек. Когато загубите връзка с вътрешния покой, губите връзка със себе си. Когато загубите връзка със себе си, изгубвате себе си в света. Вашето най-съкровено себеусещане, усещането за това кои сте, е неделимо от покоя. То е онова АЗ СЪМ, което е по-дълбоко от името и формата. Еквивалентът на външния шум е вътрешният шум на мисленето. Еквивалентът на външната тишина е вътрешният покой. Когато край вас има тишина, послушайте я. Просто я забележете. Обърнете й внимание. Вслушването в тишината пробужда вътрешния покой, защото само чрез покоя можете да усетите тишината. Ще видите, че в момента, в който забелязвате тишината наоколо, вие не мислите. Съзнавате, но не мислите. Когато осъзнаете тишината, веднага настъпва състоянието на спокойна вътрешна будност. Вие сте в настоящето. Освободили сте се от хилядолетния колективен човешки стереотип. Погледнете някое дърво, цвете, растение. Нека съзнанието ви се спре върху него. Вижте колко е спокойно, колко дълбоко вкоренено е в Битието. Позволете на природата да ви научи на покой. Когато се вглеждате в дърво и възприемате неговия покой, във вас самите настъпва мир. Свързвате се с него на много дълбоко ниво. Чувствате се едно с това, което възприемате в покоя и чрез него. Усещането за единство с всички неща е любов. Тишината помага, но не ви е необходима, за да намерите покоя. Дори при наличието на шум можете да съзнавате покоя зад шума, да съзнавате пространството, където възниква шумът. Това е вътрешното пространство на чистото осъзнаване, самото съзнание. Можете да съзнавате съзнанието като фон на всички ваши възприятия, на цялото ви мислене. Осъзнаването на съзнанието означава възникване на вътрешен покой. Всеки шум, който ви дразни, може да ви помогне точно толкова, колкото и тишината. Как? Като се откажете от вътрешната си съпротива срещу шума, като го оставите да бъде такъв, какъвто е – това приемане също ви отвежда в царството на вътрешния мир, наречено покой. Когато приемате дълбоко момента такъв, какъвто е – в каквато и форма да се проявява -вие сте в покой, вие сте в мир. Обърнете внимание на празнотата – празнотата между две мисли, краткото късче тишина между думите в разговора, между нотите на пианото или флейтата, празнотата между вдишването и издишването. Когато обръщате внимание на тези промеждутъци, съзнаването на „нещо” се превръща… просто в съзнание. Лишеното от форма измерение на чистото съзнание възниква някъде дълбоко във вас и замества отъждествяването с формата. Истинският интелект действа тихо. Покоят е мястото, където се раждат творческата способност и решенията на проблемите. Дали покоят е просто отсъствие на шум и съдържание? Не, той е самият интелект -скритото съзнание, от което се ражда всяка форма. А как това може да бъде отделно от вас? формата, която си мислите, че сте, е възникнала от това съзнание и се поддържа от него. То е същността на всички галактики и на всяко стръкче трева, на всички цветя, дървета, птици и всички други форми. Покоят е единственото нещо на този свят, което няма форма. Но пък от друга страна, то не е точно нещо и не е от този свят. Когато се загледате в дърво или в човек в състояние на покой, кой гледа? Нещо по-дълбоко от човек. Съзнанието гледа своето творение. Нужно ли ви е повече знание? Дали повечето информация ще спаси света? Или по-бързите компютри, повечето научни и интелектуални анализи? Не е ли мъдростта това, от което човечеството най-много се нуждае сега? Но какво е мъдростта и къде да я намерим? Мъдростта идва със способността за покой. Просто гледайте, просто слушайте. Не е нужно нищо повече. Когато сте в покой и гледате и слушате, тогава се задейства отвъдпонятийният интелект във вас. Позволете на покоя да направлява думите и действията ви. На мен лично ми помага мисълта за смърта.Каквито и проблеми да има човек,и ако осъзнае без страх и се потопи в реалноста че все някой ден ще умре,всичко се изчиства ,дребнавщина ,его, проблеми и др.И осъзнаваш че всичко в което си вярвал и си се борил е една безсмислица която не си струва труда и напъна .И каво става, живота е едно чакане на смърта и почти нищо матерялно няма смисъл през този поглед,остава ни да се молим да има задгробен живот и да инвестираме усилията си във духовното си усъвършенстване за по-добър живот отвъд.
АнонименКакво е Спиритизъм
Думата спиритизъм произлиза от латинската дума “спирит”, което значи “дух”. Спиритизмът твърди, че душите на умрелите живеят и ние бихме могли да установим контакт с тях. Със забележителна бързина спиритизмът залива света. Днес той брои милиони последователи. Създадоха се различни клонове на окултната “наука”. Общо взето, светът днес не вярва на чудеса. Скептиците ги приписват на случайността или ги считат за мошеничество. В науката няма място за свръхестественото. Но все пак тя не може да обясни чудните феномени на които сме свидетели днес, като полтъргайст и ненормални явления. След тия кратки разяснения нека си отговорим на запитването: възможно ли е по принцип общуването на човека с ду­ховния свят? – Отговорът е да. Човекът е психофизическо единство /демек имаме тяло но имаме и душа с която може да общуваме /. Както с тялото си общува с физическия свят, така той може с душата си да влиза в общение с духовния свят. Разбира се, това не значи, че духовният свят в същата степен ни е достъпен както физическият. Докато сме в тяло, не можем да влизаме свободно и неограничено в сферата на духовния мир. Затова общуването с отвъда не е нещо обикновено и самопонятно, а е нещо сравнително рядко.
АнонименМъдри мисли от Айнщайн
Не можем да решим проблемите като използваме същия начин на мислене, който сме използвали когато сме ги създавали. Човек започва да живее тогава, когато може да живее извън себе си. Обичам да пътувам, но мразя да пристигам. Който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново. Ако моята теория за относителността се потвърди, немците ще кажат, че съм немец, а французите — че съм гражданин на света; но ако теорията ми бъде опровергана, французите ще ме обявят за немец, а немците — за евреин. Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш. Ако не можете да обясните нещо на едно дете на 6 години, то това значи, че вие въобще нямате понятие какво означава това нещо. Бих искал да знам мислите на Бог; останалото са подробности. Великите мисли идват в главата на човека толкова рядко, че никак не е трудно да се запомнят. Вечната загадка на света е неговата познаваемост. Всяко постижение в науката започва с опит и свършва с него. Въображението е по-важно от знанието. Гравитацията не е отговорна за тези, които падат в капана на любовта. Единственото, което обърква познанията ми, е моето образование. Две неща са нужни за нашата работа: неуморна издръжливост и готовността да изхвърлиш нещо, в което си вложил много време и труд. Единственото наистина ценно нещо е интуицията. Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен. На младини забелязах, че големият пръст на крака рано или късно прави дупка на чорапа. Затова спрях да нося чорапи. Бог не си играе на зарове с Вселената. Той е изтънчен, но не и злонамерен. Никога не мисля за бъдещето - то винаги идва само. Колкото по-голяма става славата ми, толкова повече оглупявам, което, разбира се, е общовалидно правило. Всички идеи в науката са се родили в драматичния конфликт между действителността и опитите ни да я разберем. За да ме накаже за презрението ми към авторитетите, съдбата превърна самия мен в авторитет. Човек не разбира нещо добре, ако не може да го обясни на баба си. Когато мъж разговаря с красиво момиче в продължение на час, му се струва, че е минала секунда. Но ако седне на гореща печка, секундата му изглежда като час. Това е относителността. Политиката е махало, което се колебае между анархия и тирания, и движението му се поддържа от постоянно обновяващи се илюзии. Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде. Преживял съм две жени, две войни и Хитлер.
АнонименДесетте правила на Алберт Айнщайн чрез десет цитата
Винаги мисля за това, че моя вътрешен и външен живот са основани на работата и мислите на другите хора, живи и умрели и че аз съм длъжен да се развивам, за да мога да дам на света толкова, колкото съм получил и продължавам да получавам и сега. Алберт Айнщайн Айнщайн е бил великолепен, гениален физик. Открил е много физически закони и е изпреварил много учени от своето време. Но хората го наричат гений не само заради достиженията в областта на физиката. Професор Айнщайн бил философ, който ясно разбирал законите на успеха и ги обяснявал така обикновено и добре, както своите уравнения. Това са 10 цитата от забележителния списък на неговите изказвания - десет златни урока, които може да използваме във всекидневния си живот. 1. Човек, който никога не е грешил, никога не се е опитвал да направи нещо ново. Повечето хора не се опитват да направят нещо ново, поради страх от грешки. Но от тях не трябва да се страхуваме! Често човекът, претърпял поражение, научава за това, как да побеждава повече от този, при когото успеха идва изведнъж. 2. Образованието - това е онова, което остава, след като човек забрави всичко, което е учил в училище След 30 години Вие съвсем точно забравяте всичко, което се е налагало, да запомните в училище. Запомняте само онова, което сте научили сами. 3. В своето въображение аз съм свободен да рисувам като художник. Въображението е по-важно от знанието. Знанието ограничава. Въображението обхваща целия свят. Когато си дадете сметка, колко далече е стигнало човечеството след пещерната ера, силата на въображението се усеща в пълен мащаб. Това, което имаме сега, е достигнато с помощта на въображението на нашите предци. Това, което ще бъде в бъдеще. Ще бъде построено с помощта на нашето въображение. 4. Тайната на творчеството е в умението да скривате източника на своето вдъхновение. Уникалността на Вашето творчество често зависи от това, до колко добре умеете да криете своите източници. Може да Ви вдъхновяват други велики хора, но ако сте в положение, че Ви гледа целия свят, трябва да изглеждате уникални. 5. Ценността на човека трябва да се определя по това, какво е способен да даде, а не по това, което е способен да получи. Старайте се да станете не успешен, а ценен човек. Ако погледнете световно известните хора, може да видите, че всеки от тях е дал нещо на този свят. Трябва да давате, за да имате възможност да взимате. Когато Вашата цел стане увеличаване на ценностите на света, Вие преминавате на следващото ново на живот. b 6. Има два начина да се живее: може да живеете така, сякаш няма чудеса, и може да живеете, като че ли в този свят всичко се явява чудо./b Ако живеете, сякаш нищо на света не е чудо, то ще може да правите всичко, което поискате и пред Вас няма да има препятствия. Ако живеете така, сякаш целия свят е чудо, ще можете да се наслаждавате и на най-малките прояви на красота в този свят. Ако живеете едновременно и по двата начина, то Вашия живот ще бъде щастлив и продуктивен. 7. Когато изучавам себе си и начина си да мисля, аз стигам до извода, че дарбата за въображение и фантазия са значили за мен повече, отколкото всякакви способности за абстрактно мислене. Мечтите за всичко, което бихте могли да постигнете в живота - това е важен елемент на позитивния живот. Позволете на Вашето въображение свободно да блуждае и да създава свят, в който бихте искали да живеете. 8. За да станете безупречен член на стадо овце, нужно е, на първо място да бъдете овца. Ако искате да станете успешен предприемач, трябва да започнете да се занимавате с бизнес още сега. Ако искате да започнете, но се страхувате от последствията, това до нищо няма да Ви доведе. Това е справедливо и в други области на живота: за да спечелите, най-напред трябва да играете. 9. Трябва да изучите правилата на играта. А след това, трябва да започнете да играете по-добре от всички. Научете правилата и играйте по-добре от всички. Просто, както всичко гениално. 10. Много е важно, да не преставате да задавате въпроси. Любопитството не случайно е дадено на човека. Умните хора винаги задават въпроси. Питайте себе си и другите хора, за да намерите решение. Това ще Ви позволи да узнавате новото и да анализирате собствения си ръст.
АнонименНевероятна любовна история от Китай обиколи и трогна целия свят
Това е историята на един мъж и една по-възрастна от него жена, които избягали, за да живеят заедно в мир и да се обичат за повече от половин век. Седемдесет годишният китаец, който направил 6000 стъпала в планината за своята 80 годишна съпруга, почина в пещерата, която беше дом за тази двойка над 50 години. Преди 50 години Liu Guojiang - 19 годишно момче, се влюбил в 29 годишната овдовяла майка Xu Chaoqin.. Както в историята за Ромео и Жулиета на Шекспир, приятелите и родителите им осъдили връзката им поради възрастовата разлика и поради факта, че Xu вече имала деца. За да избегнат клюките и презрението на хората, те решили да избягат и заживели в една пещера в Jiangjiny. В началото животът им бил труден, защото нямали нищо - нито електричество, нито храна. Трябвало да ядат треви и корени, които намирали в планината, а Liu направил газена лампа, с която си светели. Xu често го питала, „Не съжаляваш ли?” Liu винаги отговарял, "Докато сме трудолюбиви, животът ни ще се подобри.” През втората година от живота им в планината, а и през всичките тези години, Liu започнал и продължил да прави на ръка стъпала, за да може съпругата му да слиза по-лесно от планината. Половин век по-късно, през 2001, група любители на приключенията се разхождали в гората и с изненада открили възрастната двойка и тези 6000 направени на ръка стъпала. Liu MingSheng, едно от седемте им деца, казва: „Моите родители се обичаха толкова много, че живееха в уединение над 50 години и никога не са се разделяли нито за ден. Той направи тези стъпала на ръка в течение на годините за удобство на майка ми, макар че тя не слизаше толкова често от планината.” До миналата седмица двойката беше живяла съвместно над 50 години. Тогава Liu, който бил на 72 години, се върнал от ежедневната си работа във фермата и припаднал. Xu останала до своя съпруг и се молила, докато той издъхнал в ръцете й. Той толкова много я обичал, че никой не могъл да разхлаби прегръдката, с която ръцете му били обгърнали съпругата му след като починал. „Ти ми обеща, че ще се грижиш за мен, че винаги ще си с мен до последния ми ден, а сега ме остави - как да живея без теб?” Xu дни наред кротко повтаряла тези думи и докосвала черния ковчег на съпруга си, докато сълзите се стичали по лицето й. През 2006 тяхната история станала една от десетте най-известни любовни истории в Китай. Местното правителство решило да запази стълбата на любовта и мястото, където са живели като музей, за да може тази любовна история да остане жива завинаги.
АнонименЧовешки организъм сам е променил резус-фактора на кръвта си
Целият научен свят е развълнуван от едно събитие в Австралия. За първи път в историята човешки организъм сам е променил резус-фактора на кръвта си. Досега се смяташе, че това е вродено свойство и резус-факторът се предава по наследство и не може да се промени. Но случаят с едно 15–годишно момиче от Австралия, се превърна в зрелище. На момичето са присадили черен дроб и след трансплантацията в организма й започнали промени, които според лекарите могат да се нарекат единствено чудо. Клетките на новия черен дроб проникнали в костния мозък и “взели под контрол” цялата имунна система на момичето. Сега тя вече не е с отрицателен, а с положителен резус– фактор. Експерти от целия свят подробно изучават този феномен. А момичето е добре и не се нуждае от лекарства, които да предотвратят отхвърлянето на органа.
АнонименДа научим английски език в 3 урока!
Първи урок, английски за начинаещи: "Три вещици разглеждат три часовника "Суоч". Коя от вещиците кой часовник разглежда?" А сега на английски! Three witches watch three swatch watches. Which witch watches which swatch watch? Втори урок, английски за напреднали: "Три вещици-травеститки разглеждат три бутона на часовници "Суоч". Коя от вещиците-травеститки кой бутон на часовниците "Суоч" разглежда?" А сега на английски! Three switched witches watch three Swatch watch switches. Which switched witch watches which Swatch watch switch? Трети и последен урок, английски за абсолютни професионалисти: "Три швейцарски вещици-кучки, които имат желание да си сменят пола, разглеждат три бутона на часовници "Суоч". Коя от швейцарските вещици-кучки, които имат желание да си сменят пола, кое бутонче на часовниците "Суоч" разглежда?" А сега на английски! Three swiss witch-bitches, which wished to be switched swiss witch-bitches, watch three swiss Swatch watch switches. Which swiss witch-bitch, which wishes to be a switched swiss witch-bitch, wishes to watch which swiss Swatch watch switch?
АнонименКоя планета бихте искали да разгледате отблизо?
Ако имахте възможност, коя планета бихте искали да разгледате отблизо? Ето и отговорите на този въпрос: Най-много хора (27%) желаят да разгледат отблизо Марс. Червената планета (всъщност е червена, защото съдържа желязо и буквално е ръждясала) като че ли изглежда най-подходяща за колонизиране, от нея са тръгнали древногръцки митове и истории за извънземни… На Марс е най-големият открит вулкан и най-големият каньон. Марс изпълнява и една друга моя мечта – денонощието да е 25 часа (всъщност е 25 часа и половина). За щастие, Google дават възможност да разгледате Марс отблизо още сега… Вижте Марс! На второ място е „най-големият“ (22%). Maсата на Юпитер е 2,5 пъти по-голяма от тази на всички останали планети в Слънчевата система, взети заедно. А и бих искала да видя как изглежда планета с 63 луни… Абсолютно равенство в желанията на хората поставя две планети на трето място (20%)… Венера, макар покрита от облаци сярна киселина е най-ярката планета в Слънчевата система, гледана от Земята. Наричат я Вечерница, Зорница и по-малката сестра на Земята, защото по размери тя е едва 650 км по-малка… Температурата на повърхността на Венера е около 480 градуса по Целзий, което се очаква да се случи и със Земята след няколкостотин милиона години, тъй като Слънцето се разширява… Това за глобалното затопляне май няма как да се спре в дългосрочен план, а? Между другото, на Венера годината е по-кратка от деня. Сатурн е другата планета, която се класира на трето място. Красивите пръстени са най-характерното качество на планетата, а една от теориите гласи, че пръстените най-вероятно са остатъци от сблъсък на луни. Ето защо, ако не отидете да разгледате пръстените в близките 50 млн. години, има опасност те да изчезнат. На път за Сатурн, непременно вижте и спътника му Титан – единствената луна с атмосфера в Слънчевата система. Между другото, поговорката „ден година храни“ би имала доста по-голяма сила на Сатурн – денят е само 10 часа и половина, докато годината се равнява на около 30 земни. С огромна разлика (5%), на следващата позиция се класира Нептун. Aко сте се запътили към Нептун, имайте предвид, че ще ви отнеме доста време, така че си вземете храна и топли дрехи. На Вояджър 2 са му били нужни 12 години, за да достигне планетата. И най-добре си вземете двигател на метан – на Нептун има много! За съжаление, има и много бури, нормално около три пъти по-силни от най-мощното земно торнадо. Най-малко хора желаят да отидат на другите две планети (3%). Макар че и там има какво да се види: Най-близката планета до Слънцето е Меркурий. Хората, обсебени от диети, непременно трябва да посетят тази планета. Там 70-килограмов човек ще тежи едва 27 кг. Повърхността на Меркурий изглежда тотално бомбардирана и тъй като на планетата няма нито атмосфера, нито вулканична дейност, „белезите“ ще си останат там во веки. Между другото, до 2008 г. половината от планетата беше неизвестна на човечеството. И още един интересен факт за Меркурий: вероятно там има лед, което звучи направо невероятно за най-близката до Слънцето планета, но част от нея никога не се огрява от Слънцето, така че е напълно възможно. Останаха последните 3%, които искат да видят Уран. Донякъде разбирам останалите 97%, тъй като това е най-студената планета в Слънчевата система. От друга страна, Уран е единствената планета, която се върти с полюс, насочен към Слънцето. Уран също има пръстени, но по-малки… Малко хора знаят, но планетата може да се види и с обикновен бинокъл при ясно време, стига да знаете къде точно да гледате. Между другото, химичният елемент уран носи името на планетата, но на планетата Уран досега няма данни за наличието му (а шансовете са малки, имайки предвид, че е газов гигант). За финал, може би някои са се зачудили къде е Плутон? За тях с прискърбие съобщавам, че от 2006 г. насам Плутон не се счита за планета, след като откриха подобни „планети“ като Ерис, Седна, Оркус и Куакоар. Според новото определение планета може да се нарича тяло, което е в орбита около Слънцето, не е сателит и доминира по своята орбита, има почти кръгла форма и е достатъчно масивно, за да поддържа хидростатичен еквилибриум. Което общо взето означава, че шансовете да се открие нова планета граничат с тези да откриете нефтено находище на автобусна спирка в София…
АнонименИзвънземните пристигат на 10 септември
НАБЛИЖАВА ДЪЛГООЧАКВАНИЯТ МИГ Серхио Тоскано, директор на аржентинския Център за астрономически изследвания в Мисьонес, публикува доклад, в който назовава точна дата за посещението на нашата планета от представители на извънземна цивилизация. Доводите в подкрепа на твърдението, че скоро ще осъществим дългоочакваната среща от трети вид с нашите братя по разум, се базират според Тоскано на кометата C/2010 X1 (Elenin), открита през декември 2010 г. Астрономът внимателно разгледал фотографиите на небесното тяло и твърди, че съвсем ясно видял как зад нея се крият два цилиндъра. „Тези цилиндри именно са космическите кораби, които се управляват от пришълците“, коментира своето откритие астрономът пред журналисти. Те ще се крият зад кометата, за да не ги открием ние по-рано от предвиденото. Освен това астероидите им служат за щит. Или пък самата комета е част от гигантски кораб, който се състои от два отсека. С този кораб извънземните пътешестват из Космоса, посещавайки различни планети.“ По думите на Тоскано същите догадки изказали още миналата година и китайски учени, но информацията била засекретена от Американската космическа агенция. Според него ние ще се срещнем за пръв път с извънземен разум точно на 10 септември 2011 година.