Sanovnik.bg»Форум»Феномени и Загадки»Човешки организъм сам е променил резус-фактора на кръвта си

Човешки организъм сам е променил резус-фактора на кръвта си

  • 16.12.11 02:47#1ЕваЕваНовакРегистрация: 24.04.11Град: -Отговори: 5Човешки организъм сам е променил резус-фактора на кръвта сиЦелият научен свят е развълнуван от едно събитие в Австралия. За първи път в историята човешки организъм сам е променил резус-фактора на кръвта си.

    Досега се смяташе, че това е вродено свойство и резус-факторът се предава по наследство и не може да се промени. Но случаят с едно 15–годишно момиче от Австралия, се превърна в зрелище.

    На момичето са присадили черен дроб и след трансплантацията в организма й започнали промени, които според лекарите могат да се нарекат единствено чудо.

    Клетките на новия черен дроб проникнали в костния мозък и “взели под контрол” цялата имунна система на момичето. Сега тя вече не е с отрицателен, а с положителен резус– фактор. Експерти от целия свят подробно изучават този феномен. А момичето е добре и не се нуждае от лекарства, които да предотвратят отхвърлянето на органа.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 04.05.12 08:39#2bertabertaНовакРегистрация: 22.03.12Град: ВарнаОтговори: 25от: Човешки организъм сам е променил резус-фактора на кръвта синаистина много странно и абсурдно,но пък и присаждането на органи е още в началото така че има още много да се учи наукатаОтговорОтговор с цитат
  • 29.06.12 10:30#3МимаМимаНовакРегистрация: 02.05.12Град: ПловдивОтговори: 16от: Човешки организъм сам е променил резус-фактора на кръвта сиТова сигурно ли е?
    Аз имам отрицателен резус фактор. Знаех за това и отидох да дам кръв, а там ми казаха че съм с положителен резус фактор. Така и не проверих. А наскоро се наложиха изследвания и пак се оказа, че съм с отрицателен резус фактор. Та мнението ми е, че лекарите понякога бъркат. Едва ли организма ми си сменя резус фактора както му хрумне.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest