Sanovnik.bg»Споделени Истории»Сънища»Живот след смъртта

Живот след смъртта

Живот след смъртта
Сънувах доста особен сън и се замислих, че ще е доста интересен за повечето, а и теорията е доста интересна. В началото има излишни разкази, защото беше от онези по-дълги сънища, а и аз доста подробно сънувам, затова направо давам на същинската част.

Чувствах се доста разочарована и малко ядосана и влезнах в асансьор. Попринцип живея на седмия етаж и нямам страх от асансьори, но тъкмо тръгна и се замислих какво ли става ако изтърве твоят етаж. Минава вече петият, шестият, стига и моят етаж, но той не намаляваше, а продължаваше нагоре и тогава всичко отвътре ми се преобърна. Помислих си, че ще спре, но не, минава осмият етаж, а той продължава нагоре.

Виждам вече тухли и зазидани стени и изведнъж рязко спря. Разплаках се, защото асансьора не мърдаше и никой нямаше да дойде (а от къде го знаех това, един Господ знае). Изведнъж видях малак отвор малко под прозорчето в средата на вратата, където е асансьора. Наведох се леко и видях някакво момиче да се разкарва отпред. В началото не ме видя, но бях сигурна, че знаеше, че има някой зад нея. Извиках й, а тя съвсем спокойно се обърна и дойде при мен.

Без усилие отвори вратата, а аз като се мъчех нищо не ставаше. Отидох до нея и й благодарих, но й казах, че бързам да се прибера. Забелязах обаче, че бях на първият етаж и отпред пред входа имаше дъъъълга маса. Тя ми каза, че нямало за къде да бързам повече и мен ме побиха тръпки, но все още не загрявах какво става. Тръгнах след нея и седнах на масата. Всичко беше по същият начин, имаше стотици хора по улиците, нищо по-различно, но тогава тя ми каза, че не съм се намирала повече сред живите. Обясни ми, че когато сме умирали, ние не усещаме болката и не виждаме как това става, а просто продължаваме да живеем, но не сред останалите. При моят инцидент е станало по същият начин.

Асансьорът ме е премазал при последният етаж (защото няма как да продължи нагоре), но вместо да усетя болката и да виждам, направо съм прескочила това и продължила да живея в другият, нов свят. Но ми обясни, че все още ми е забранено да разпитвам за всичко, затова е трябвало да си мълча, че знам за всичко това. Мисля че мина някъде около ден, а всичко беше същото.

Живота, хората си бяха нормални, нищо, че в старият си свят вече не съществуваха. Разбрах също, че има малък период от време на престой в този Рай (Да кажа, че според съня ми нямаше Рай и Ад, а просто място, на което продължаваш да живееш съвсем нормално) след известно време мога да избера да се върна в старият си живот (явно ако са ми правили операция и още ме държат на системи съм можела да реша дали да се събудя), мога да избера дали да се преродя пак в моят свят или да си живея в този свят както съм сега.

Винаги мога да реша дали искам да се преродя, тук нямало забрани. Ако останех тук ми казаха, че започвам на чисто, нови хора, нови приятели, напълно нов живот, пак можеш да учиш или да работиш, съвсем нормален свят си е било, просто тук сме всички умрели. Дори си можело отново да умреш, затова имах фобия от асансьорите и предпочитах да се изкачвам по стълбите. Имах време да помисля и когато седнах на онази дълга маса, отдолу извадих някакъв двоен документ на който открих своите данни.

В началото мислех да го върна, защото ми беше рано да го разглеждам, но го прелистих и видях, че пишеше колко пъти съм живяла. Пишеше, че първият ми живот бил някъде през 1200 година (не помня точните дати), минала съм и през Ренесанса, после 1800 и накрая нашите дни. Живяла съм общо 4 пъти и пише къде си живял, кога си умрял, какъв си бил и разни такива. Хората сме напълно еднакви през всичките си етапи, не се променяме по облик.

После видях, че и други познати взеха да се появяват, но никой не беше шашнат, а всички бяха някак спокойни в този свят. Дори бях разгледала едната бланка на единият познат, но не му я дадох, защото още им беше рано да разбират. Май накрая бях решила да се върна, макар и в новият свят да ми беше харесало много и да се бях сприятелила, започнах да имам нов живот, но реших, че е редно да се върна където са роднините, родителите и приятелите.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 4
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
Рени
Рени
08.01.2015 11:44
Един от често повтарящите ми се кошмари е как асансьора пропуска етажа ми и продължава и след последния. Винаги се събуждам.
0
1
Сашка Цветкова
Майка ми я оперираха преди 30 години (аз бях още дете). Оказа се, че е била алергична към упойката в резултат на което получава алергичен шок и изпада в кома. Благодаря на Господ - събуди се, но на нея казаха, че живее втори живот едва преди изписването от болницата. Бях дете, но си спомням нейния разказ. Казва, че няма спомен за никакъв тунел и светлина, но се озовала някак на много приятно светло и красиво място и звучала хубава музика. Имало облаци с бонбонен цвят и в общи линии се чувствала ужасно добре. Било и леко на душата. Казва, че виждала сенки, които не разпознавала, но знаела и ги чувала, че говорят за нея. Вървяла по пътека красива като в приказките. Но преди всичко това каза, че видяла операционната маса отгоре и суетенето в залата. Там горе говорила с някакъв човек, който и бил казал, че не е за там. А наскоро ми се случи нещо, за което само съм чувала. Една съвършено непозната за мен жена, в един случаен магазин, ми каза (без да е споменавана темата), че приятелят ми, който почина преди 3 месеца е непрекъснато с мен и да спра да плача. Не зная как съм я погледнала, но тя ми го описа съвсем точно и ми каза неща, които няма от къде да знае.
0
0
Юлия
Юлия
13.07.2014 21:45
Ех,ако е така би било добре,но никой не се е върнал от там за да разкаже и това е ужасното-страхът от смъртта винаги ще го има!
1
1
ВЕЛЧО
ВЕЛЧО
26.06.2014 01:07
Получил ли си от умрял писмо
2
1
ивайла
ивайла
31.05.2014 18:56
Би било добре ако е вярно - особено за българите...
0
0
Just
Just
10.05.2014 00:15
Така е, просто е сън, но е странно, защото имам доста често такива сънища. Винаги сънувам живот след смъртта откакто се помня, на няколко месеца. Дори не гледам такива филми, знам, че историите, книгите и тн влияят на мозъка при сънища, но аз дори не мисля, нито гледам такива неща и от нищото сънувам такива. Преди месеци сънувах как доведеният ми баща умира, а след ден и аз и само ние се виждахме и ходехме след другите. Те не ни виждаха, но ние двамата се виждахме и после видяхме и други като нас. Живеехме в света на хората, можехме да правим всичко, само че ние виждахме тях, но другите нас - не. Духовете живееха нормално, спокойно, дори пак можеха да работят. Майка ми дори се учудва, че сънувам такива неща при положение, че не съм възрастен човек и просто нямам причина да ги сънувам, а просто ей така на няколко месеца сънувам нещо подобно.
1
0
Рамбо
Рамбо
10.05.2014 01:36
Всеки има такива сънища странни аз например сънувам постоянно един странен сън как съм нещо каго страничен наблюдател от небето и гледам Париж след това чувам некво отброяване на англииски 5,4,3,2,1,0и си викам сигурно некой истрелва ракета или нещо подобно и изведнъж ядрена детонация и изведнъж чувам странен глас"днес Франция и Испания обявиха капитулацията си и подписаха договор с Великобритания в който я признават отново за колониялна империя САЩ се намесва в конфликта......" :(винаги съм се чудел какво значи сънувал съм го много пъти но това е просто сън и много не го мисля често гледам такива филми може и от това да е:Dно според тноят случай както и моят и на други мозъка си прави игрички
1
0
иванка
иванка
08.05.2014 10:49
Наистина интересно дали нее истина
6
0
Рамбо
Рамбо
06.05.2014 23:41
Интересен сън странно ми е попринцип асансиорите се разбиват като падат а не като се издигат както и да е но от само един сън не може да се разбере това е просто сън една случайност на мозъка
0
0