Sanovnik.bg»Споделени Истории»Мистика»Има живот след смъртта - раят

Има живот след смъртта - раят

Има живот след смъртта - раят
Здравейте, реших да ви разкажа една история, която баба ми я разказа преди няколко дни, когато си говорихме именно за това дали има рай.

Да, има и сега ще ви разкажа защо.
Тя вече е на 87 години...
Седнахме си с нея една сутрин да пием по нещо..аз кафе, тя чай.

Стана на въпрос за гледане на кафе и от там незнам как точно, но се заговорихме точно на темата. Започнах да я питам дали според нея има такова нещо, а тя без да се замисля ми отговори следното:

-Ами има, разбира се...не беше скоро една моя приятелка имаше вече две деца на по 20-30 години. Един ден говорим си с нея какво и се било случило, аз направо настръхнах от тази история.

-Е, какво се е случило-питах я с моето любопитство.
-Ами,седнахме с нея, ама това беше отдавна бабе и тя ми разказа следното:

- Абе легам си аз на леглото и затварям очи, изведнъж се озовах на една ама красива, красива пътека и около мене само цветя от всякакъв вид, слънце пече, ама красота ли та красота.

Аз вече се изморих, гледам пред мене не далеко една бела къща, ама много убава с една ограда, ама красиво ли красиво. Стигнах до нея и рекох да се облегна и тамън да реча така и един мъж, с едни ключове гледам и ми вика :

- Що правиш тука женоо, ти не си за тук имаш две деца, връщай се..рано ти е още.

-Послушах го аз, па се върнах па по същия път..и изведнъж гледам светлина и си отварам очите, ама какво да видя около мене.

Аз лежа на леглото, а около мене сичко, ама сичко що ми е рода реве та рева, кинат се от рев..и как отворих очите като почнаха да ме прегръщат и да ме целуват...я тогава разбрах що е станало.

Е, това беше една от историите, която според мен е чистата истина!

Сега идва ред на втората, преди да се родя аз.

Майка ми родила момче в осмия месец. До колкото знаем, осмачетата не държат много, защото точно през осмия месец им се развиват белите дробове..е брат ми умрял, а вече бил сигурно на годинка.

Жалко
Вече след доста години, сигурно седем години след смъртта му..майка ми си легнала да спи.

-Сънувам,-казва тя- как виждам около мен море от сълзи и на един камък седи сина ми и ме гледа, като ми казва да не плача, защото той е добре горе и си има много приятели.

Дава ми едни чехлички с крила и ме хваща за ръката, минаваме през една чудна поляна пълна с цветя и дръвчета, ама красота.

Стигаме до една бяла къща..влизаме в нея, ама тя много красива..ама в нея има бездънен коридор..няма край.Докато минавахме през стайте той ми показваше, че това са на приятелчетата му.

Стигнахме до неговата стая..беше в синьо цялата..беше много красива, а той спеше в едно креватче цялото от злато..беше много красиво.

Последното, което ми каза беше: " Сега видя ли мамо, че съм добре..стига плака за мен ".

След като ми каза тия думи, аз се събудих и повече не съм плакала за него.

И на това вярвам, защото и майка ми го е видяла рая, а не само приятелката на баба ми.

Историите не са измислени, а са ми разказани от тях.
Някой ден, когато имам свободно време бих разказала и още..това е засега.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
Общо гласували: 12
52
47
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
христина
христина
10.01.2013 22:54
Аделе3 не е така че щом сълзите ти падат върху ковчега на починалия няма да го сънуваш наскоро загубих баба си и много плаках сълзите ми падаха върху нея и ковчега и но след като я погребахме аз си я сънувам виолета много съжалявам за сина ти но явно още не е дошло времето да го сънуваш но и това ще стане не се отчайвай
1
0
niikii90
niikii90
06.09.2012 21:33
Аз също мисля,че има рай.Всъщност покрай мен е имало случки,които не са за вярване ако не си християнин.Много са но ето едната.Един наш познат го прегази кола,тоест те бяха на едно надолнище с семейството му и той седи зад колата им.Изведнъж тя дава на задна и се качва върху гърдите му.Дъщеря му и жена му започват да се молят и сами вдигат колата и го изваждат от там.След това той е в болницата и си затваря очите и му се случва нещо подобно на твоята история.Много реално си представя,как върви по една поляна,много красива,там среща всичките си починали роднини.Среща и ангел,който му казва ти още не си за тук,върни се при семейството си,ще им трябваш още.След това той си отваря очите и вижда семейството и лекарите около него.Казали са му че не е реално как е оживял след такова нещо.Има много чудеса.
1
1
Дамяна
Дамяна
06.09.2012 16:13
Аз вярвам на това.Преди време имах ужасен кошмар , сънувах , че къщата ни гори , аз също изгорях.Докато горях усещах лека болка , но същевременно с това и едно приятно изтръпване.Събудих се в съня си и според твоето описание за Рая-аз бях точно там , на тази красива пътека с най-различни цветя и да , денят беше слънчев. :) Ако се разгледаш в моите истории ще го намериш този мои сън.
0
0
Таня
Таня
31.08.2012 23:32
Преди няколко години една вечер се почувствах зле. Всичко стана изведнъж. Не можех да помръдна,не чувствах нито краката си , нито ръцете си, а главата ми щеше да се пръсне. Странното е,че хем не чувствах нищо,хем усещах болка с всяка една клетка на тялото си. Бях паднала на пода..и изведнъж всичко спря. Станах,погледнах моят приятел,който лежеше на пода до мен,помахах му,казах му,че съм добре,но осъзнах,че той не ме чува и тръгнах към прозореца.Появи се едно черно пространство,а чувствата не мога да опиша.Беше невероятно. Видях дядо,който беше доста по-млад.Всичко беше зелено,красиво, имаше много дървета,а между мен и дядо имаше река . Погледнах на долу,търсейки лодка но нямаше ,тогава си помислих как не мога да плувам. И тогава усетих едно докосване по дясното ми рамо,всичко стана бяло пред очите ми след което ги отворих поемайки дълбоко въздух. Защо се върнах? Какво още трябва да видя,да преживея?Този свят не е за мен,това време , в което съм се родила не е моето.Сега ще направя всичко за да не се родя повече.(на тази планета)
0
1
fresheli
fresheli
31.08.2012 13:33
Ами, здравейте..радвам се,че историите ви харесват..може би утре ще ви разкажа другите.
0
0
Angelic
Angelic
28.08.2012 15:56
"Виолета" искрено съжалявам за сина ти. Има нещо като поверие в което много хора вярват, че ако сълзите ти капят върху човека в ковчега, дори да е само една сълза, после няма да го сънуваш, може би това е причината за това, че не можеш да сънуваш сина си... Относно историите, ще кажа само, че знам както и много хора го знаят (не става дума само за вяра ами и за доказателства) че има Рай и там е наистина едно прекрасно място.
0
0
Виолета
Виолета
28.08.2012 15:06
Аз загубих сина си.Исками се да има друго място,на което да е добре,но изобщо не го сънувам.Много ми е мъчно за него.
0
0
орхидея
орхидея
28.08.2012 12:47
Това е прекрасно! Моля те, разкажи и другите истории, много ми е интересно! Чувала съм и други такива истории от различни хора, всички много си приличат, баба ми е разказвала че дядо ми, лека му пръст също е видял рая и е видял свои близки и роднини там! Наистина ще е чудесно да има рай... но дали има ад? Надявам се че не, никой човек не заслужава да попадне на такова място! Моля те, разкажи ни и другите истории които знаеш!
0
0