Sanovnik.bg»Споделени Истории»Изповеди»Искам да разбера защо съм се родила

Искам да разбера защо съм се родила

Искам да разбера защо съм се родила
Рано сутринта. Бях се излегнала на леглото. Слънцето блестеше в очите ми. По някаква причина цяла нощ не мигнах. Бях много уморена. Мъчеше ме безсъние от 2-3 ден. Въртях се в леглото като луда. Исках просто да заспа, но не можех. В момента седях неподживно под топлите завивки и ме пронизваха мисли. Мисли за живота. Живот! Какво е това? Ако всеки човек се ражда с цел, каква е моята? Искам да разбера защо съм се родила.

Изведнъж мислите ми си отклониха темата. Започнах да се чудя дали някога мечтите ми ще се сбъднат? Да, те са малко нереални и глупави, но все пак са мечти. И аз никога няма да се предам от тях! Всеки ден посрещам живота с горда, вдигната глава, благодарна на Бог, че съм оцеляла още един ден. Всеки ден мечтая и не се отказвам от мечтите си. Все пак това ме прави силна!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
Общо гласували: 4
50
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Карма
Карма
29.04.2016 13:03
Всички се раждаме с мисия:да бъдем добри и да прравим добро и да си изчистим греховете от предишни прераждания които не помним....е как да се изчистим като не помним какво и как сме сгрешили за да го поправим...или не трябва да го помним,но като чели тва няма смисъл....
1
1
К.К.К
К.К.К
03.03.2014 08:22
Какъв е смисъла на живота? Защо сме тук? Тук сме за да се свържем. За да изградим нещо.. Да дадем живот.. Не сме създадени да сме сами..
9
2
edno momi4e...
edno momi4e...
02.03.2014 21:53
Всички искаме да разберем защо сме се родили, защо изобщо съществуваме, но ежедневието ни поглъща дотолкова, че забравяме да слушаме сърцето си и в мигове като този да се излежаваш под топлите завивки ти започваш да се чудиш, мислиш си защо аз съм такава каквато съм, защо? Понякога сме тъжни, често ядосани, повечето пъти на себе си и никой друг не ни е виновен и това боли повече, но колкото и съвети да давам, трябва да разбереш, че всеки е отговорен за собствената си съдба, няма да се меся само казвам, че е много лесно да се дават съвети отколкото да се вслушаш в тях, да ги проумееш и да ги въведеш в живота си. Аз вярвам в теб! А щом аз вярвам, значи и всички твои близки и приятели, които те обичат също вярват в теб! Единствено остава сама да си повярваш/не в лошия или обиждащ начин/, защото ако си откровена със себе си, ако си зададеш правилния въпрос--- Защо го правя, като животът от само себе си е безсмислен?

Ще кажа-- Това, че всеки ден се бориш, това, че всеки ден ставаш от леглото и си готова да се изправиш пред целия свят дори и сама прави живота ти смислен и изпълва душата ти!
4
0
Dreamer
Dreamer
02.03.2014 22:50
Това, което написа ме накара да се замисля още повече.Благодаря ти много за тези думи :)
2
0
antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
01.03.2014 16:39
Незнам, но аз винаги си мечтаех за чудеса, в които винаги с нещо помагах. Дали това е трябвало?!?
0
2
mihala
mihala
02.03.2014 17:13
Как да разбирам минуса като не ли? Как позна?
0
0
Зетабета
Зетабета
01.03.2014 13:37
Здравей!Да мечтаеш-не е вредно!Онова,което влагаме в мечтите си,е онова,което искаме да бъдем.Остава само пътят,по който ще тръгнем.И още-Внимавай,какво ще си мечтаеш-защото може да се сбъдне!Смисълът на живота?!Въпрос,измъчващ всеки,защо съм роден,какво и как да направя?...Не възприемай живота,като Оцеляване!Той е Дар Божий!Всеки изживян ден е дар и трябва да оправдаем доверието.Смятам,че всеки е роден с мисията чрез дела да се доближи до Съвършенството,т.е. до Божественното.Затова ни е остевен моралния,Божествен кодекс-Десетте Божи Заповеди-Конституцията,според изпълнението на която ще бъдат съдени всички живи и мъртви.А да се приближиш до Бога не е никак лесно.Обърни внимание на повтрящи се събития и случки в живота ти и ще откриеш,защо си тук,на Земята.Чрез повторението се изграждат модели на поведение,реакции на сложни ситуации и т.н.Всяка повтаряща се ситуация е сигнал за теб,че трябва да вземеш отношение и винаги да се учиш,така се усъвършенстваш и се доближаваш до Божественното.Това важи за всики човек!Всичко добро.
4
0
мари
мари
04.03.2014 01:15
по големи глупости не бях чела скоро...защо правите Господ толкова недостижим??? Той ни е създал и е близо до нас всеки миг, а когато го приемем със сърцето си, ни изпълва и живее в нас, не е нужно да ме съвършени...Той ни обича и приема точно такива каквото сме и когато го повярваме, живота ни се променя и ставаме повече от това което сме били. чрез Исус Христос ние имаме спасение, освобождение, изцеление и вечен живот, Той изпълни закона, за да живеем ние в Неговата благодат...
Първата причина да сме тук на земята е поради НЕГОВАТА ЛЮБОВ, ние сме Негови деца и иска да общува с нас...създадени сме за това и след това с хората около нас, никой не е създаден за да живее за себе си.
И тази празнинка, която се опитваме да я запълним с какво ли не, докато не познаем Божията любов и сила в живота ни..няма да ни остави...ще я търсим къде ли не..
аз повярвах в Бога преди 10 години, когато си задавах подобни въпрси...не намирах смисъла, бях болна...Бог наистина направи големи чудеса в живота ми...не защото съм много добра, красива и умна и съвършена...да се приближим към Него с простичка вяра и молитва, и Той няма да закъснее
3
0
antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
01.03.2014 11:03
Сигурно за да мечтаеш?
0
0
Dreamer
Dreamer
01.03.2014 11:34
Няма как да е заради това.Всеки човек се разжда с определена цел.Да, аз съм мечтател, но не съм единствената.Затова не мисля, че си прав/а.
0
0