Sanovnik.bg»Споделени Истории»Страх»Не искам да съм аутсайдерка

Не искам да съм аутсайдерка

Не искам да съм аутсайдерка
Здравейте! Аз от доста време чета статии в този сайт, но сега най-накрая се престраших. . . Регистрирах се и започнах да пиша. Та, ето го проблемът ми:
В клас имам само 3-4 приятелки. Истината е, че абсолютно всички те ми се подиграват. На мен ми става неприятно, но просто не мога да им отвърна. . . Всеки път като стане нещо с мен (в смисъл като ме ударят с топка, когато по физическо изтърва топката и все такива неща) те почват да ми се смеят и да викат неща от сорта; Ама че си слабачка! Толкова ли не можеш да играеш;рисуваш (или нещо друго, с което не съм се справила)? ! .

Аз не мога да им кажа нищо, просто ме е страх, че целият клас ще ме отхвърли. Страх ме е от самите тях, че ще почнат да ми се подиграват. Както и че ще настроят всички против мен. А в класът няма друго момиче, с което да се сприятеля. Момчетата със сигурност ще ме отхвърлят, макар че с едно от тях доста често се срещаме през лятото.

В смисъл не че сме гаджета, той живее близо до нас и просто с него и още няколко деца се събираме. Но в училище се разпределяме според полът. Моля ви, кажете ми какво да правя! Не искам да съм аутсайдерка, но просто не мога да търпя тези момичета! Те се възползват от мен, само защото съм по-умна от тях!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Изпрати
Мартина
Мартина
16.07.2015 18:27
Виж, сега, не искам да те засегна или нещо подобно, но доста ти завиждам. В клас не съм от известните, но всички ме търсят по необясними причини. Общителна съм, но просто компанията им ме дразни. Не се бой, позволи на другите да те опознаят и обикнат, късмет.:)
0
0
Мими
Мими
03.07.2015 18:35
Може би грешиш че ако им кажеш нещо ще те отхвърлят когато аз им се отворих си затвориха устите.И повече никой не ме обиждаше и погаждаше номера.А ако си мълчиш сега и няма резултат трябва да се отвориш но не го прави ако ти не прецениш.Това споделям от личен опит не знам какво ще помогне при теб.
0
0
Suni Dani
Suni Dani
22.06.2015 22:46
Много познато с моето пребиваване в училище, но при мен нямаше такива обиди, нападки, имах 0 приятелки, само съученичката с която сядахме на един чин излизахме до магазина и т.н. Но малко беше скучна работа да го кажа, без такива динамични неща, като твоите. Изтърпи още малко, не обръщай никакво внимание на тези, гледай да ти свърши учебния ден, да се прибереш в твоя дом - твоето царство и да си учиш, четеш, вършиш заниманията. А и в училище повечето време е в учебни часове. Междучасията само 10мин. Гледай да се отделяш от тях, разходи се някъде навън междучасията, колкото се може повече да ги отбягваш, а ако те питат защо, им кажи истината и да не те занимават повече. Или да си променят отношението, личи си че са тъпи, от типа кифлите на поколението. Ти си рядкост, радвай се:)
0
0
Swetoslawa
Swetoslawa
19.06.2015 14:14
Не си длъжна да търпиш настроенията и обидите на някой . Според мен трябва да им покажеш , че изобщо не ти пука дали ще настроят някой срещу теб . Както ти каза , ти си по- умна от тях именно за това трябва да знаеш , че ти си нещо повече от тях.Колкото до приятелите - скоро ще завършиш и ще разбереш , че приятелите от училище в повечето случаи не издържат след завършването . Гледаъ да съсздадеш истински приятели извън училище :)
1
0
Кристина
Кристина
17.06.2015 18:12
В днешно време е малко трудно да попаднеш в среда която найстина да се чустваш добре. Сега идва лято и ще намериш по-верни приятели с които ще се чувстваш добре. Трябва да не се даваш толкова лесно и да се ядосваш,че ще те оставят. Ако баха истински приятелки нямаше да се държът по този начин с теб. Аз ако бях на твое място щях да отмъщавам (това никога не е решение,но винаги го правя). Покажи им,че не са нищо повече от теб . Да не ти пука от нищо,ще те търсят сами :)
2
0
...
...
14.06.2015 15:01
"Взех си извод... Ако ги оставя на страна ще имат много по-слаби оценки и това зле ще им се отрази ;) А ако класната ги попита защо имат толкова слаби оценки - обяснявам ѝ всичко и вече ще си го отнесат..." Да си портаджия не е решение,само повече омраза би предизвикала с отмъщение.От написаното от теб ми звучиш като класическа зубърка,но това са новите популярни момичета.Гордей се с това каква си вдигни си самочувствието,визията също си направи готина и си намери себеподобни,който те харесват.

Прощавайте на враговете си, но никога не забравяйте имената им.
Джон Фицджералд Кенеди 1917-1963
2
0
...
...
14.06.2015 16:52
Аз нямам намерение да казвам на госпожата, освен ако не прекалят достатъчно...
0
0
...
...
14.06.2015 14:45
Прочети този кратък текст и ще разбереш "Истинската стойност на пръстена на пръстена"- Хорхе Букай
1
1
...
...
14.06.2015 14:42
Ти май не си в крак с времето си да си аутсайдерка вече е равно на готино.Примерно гледай филма Duff. Е има някои разлики между филм и реалност... Например ако във филма момичето има истински приятелки ти май нямаш... И човек веднъж нарочен за черна овца на групичката или на класа трудно може да промени това,даже изобщо...Първото впечатление за теб си остава заключено в съзнанието на хората.Така,че имаш няколко варианта:
Търпиш...
Опитваш да се бориш с тях(малко вероятен успех ако няма кой да те научи или просто не ти се отдава) "В спора по-често побеждава дързостта и красноречието, а не истината." — Менандър
И последен,но най-добър вариант според мен... Това е училище то се сменя лесно,дори да е художествено не е само едно...Или пък класа в същото училище пак се сменя...Понякога даже без знанието на родителите ако им се подправи подписа.Но ако са свестни твоите могат и да те разберат. Просто се махни от тази вредна среда иначе след години ще се окажеш с непоправими щети по самочувствието и психиката.Когато на един човек му повтарят,че не става в даден момент може да започне да го вярва.А това после се отразява не целия живот...По-добре аутсайдер отколкото лузър който не вярва в себе си, нали...Така или иначе не можеш да се докажеш пред хора на които им е по-интересно да си лузър...И ще си затворят очите дори да се докажеш,защото всяка групичка има нужда от черна овца и забавление... Пък и само определен типаж хора се подиграват на глупавите,грозните,дебелите и т.н.к това са тайно неуверените хора с комплекси. Така де ако някой не става в нещо теб не те засяга и интересува,нали... Това е просто разликата между манталитетите... Някои хора се дразнят на другите,защото проектират върху тях собствените си комплекси и проблеми.Колкото по-критичен е даден човек (към другите)значи толкова по-малко се обича и харесва.
И въпреки казаното до тук не искам да оставаш с грешно впечатление- Ти не си лузър, ти си просто като скъпоценност на пазара, няма кой да те оцени там където си,но в даден момент ще се появят ценители...
5
2
...
...
14.06.2015 16:51
Благодаря за коментара. Аз не че им обръщам кой знае колко внимание на това колко ме оценяват, но ми става гадно като ми го казват и...
2
0