Sanovnik.bg»Споделени Истории»Мистика»Какво ни кара да се страхуваме от мъртъвците

Какво ни кара да се страхуваме от мъртъвците

Какво ни кара да се страхуваме от мъртъвците
В следващите няколко реда искам да споделя с вас най-голямата си лична трагедия - загубата на моята майка. И да ви помоля, да ми помогнете в отговорите на въпроси, които си задавам непрекъснато,но не стигам до никъде.

С мама имахме много силна духовна връзка. Още като малко дете обичах да се гушкам в нея. Пораснах. Станах голяма и все търсех нейната прегръдка. Особено когато имах проблеми се стапях като снежинка в нея.

Добивах сили и се преборвах със злото, което ме беше обезсилило. Тази силна привързаност се разпадна една година преди нейната смърт. Забелязах, че нещо ме отблъсква да се сгуша в нейните прегръдки.

Тя видимо губеше сили, но беше здрава жена. Започна все по-често да поляга да си отдъхне. Много пъти ме е викала да отида и да полегна до нея. Но аз отказвах под предтекст, че съм изморена и бих и попречила на нейната почивка.

Не, не я обичах по-малко. Просто започна да излъчва някаква плашеща ме миризма. Държа да спомена, че мама беше много чиста жена. Миризмата идваше не от тялото и. Около два месеца преди да умре, мама получи инсулт.

Това, че можеше да бъде спасена от докторите няма да го пиша, но беше факт. Та, в този промеждутък от време на много мъки и страдания както нейни, така и мои,аз започнах все по-силно да усещам странната отблъскваща и вече плашеща миризма.

Обичах я както никога преди, обгрижвах я и се борех за живота и така, както не бих се борила за моя. Бях като дон Кихот. Пред мене имаше бездушни вятърни мелници, които се задействаха донякъде, ако се напълнят огромните им кошове с пари.

Бездушна напаст и истинска паст в бяло. И аз като дон Кихот бях станала кожа и кости. Три седмици преди да издъхне, миризмата беше станала непоносима. Започна да ме обзема панически страх. Мама си отиде тихо и достойно. Така,както беше живяла.

Дойде денят на погребението. Бдях до нея и треперех от страх. Вече нямаше миризма. Имаше бездиханно тяло. Колкото повече време минаваше, в мислите ми се загнездваха все по-натрапчиви въпроси. Откъде дойде тази едва доловима и отблъскваща миризма година преди смъртта на мама ?

Била ли е сигнал, че нещо лошо ше се случи с нея?Могла ли съм да и помогна с нещо ? Защо успоредно с прогресията на миризмата се усилваше в мен този проклет и необясним страх ? И накрая - в ковчега... Защо страхът доминираше над скръбта ?

Какъв беше този страх пред едно клето бездиханно тяло? Каква беше тази плашеща и отблъскваща миризма? Пак казвам, мама беше чиста жена. Дали тази миризма,както и страхът са продукт на мозъкът ми ?

И генералният ми въпрос - ако един жив организъм много преди да се случи нещо лошо с него излъчва сигнали/под формата на миризма и страх при мен/то може ли да му се помогне или както казват-това е Съдбата ?!

Моля, който е запознат с темата, която повдигнах и може да ми помогне да си отговоря поне на някои от въпросите, да ми пише.

Ще бъда благодарна на всеки,който ми е писал.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
Общо гласували: 4
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Динко динев
Динко динев
07.06.2012 18:41
Миризмата идва от дъха, а също така има друг. Дух който, придружава самия човек- аз съдия по себе си аз съм болен от рак децата ме отбиягват защото имам спецефична миризма, а също така и жена ми, също виждам неща които другите не могат, не сме сами
0
0
megi_:)
megi_:)
07.06.2012 12:23
Не се страхувай от мъртвите, а от живите!!!!! ;)
1
0
Morena
Morena
06.06.2012 23:07
майка ти *
0
0
Morena
Morena
06.06.2012 23:06
Здравей, съжалявам за майка първо, сега по въпроса ти..
значи преди няколко месеца бях чела един пост на едно момиче, което твърдеше, че усещала някаква миризма идваща от човек, чиято смърт наближава т.е както ти казваш няма нищо общо с хигиената. Ако искаш мога да ти дам адреса на форума и да питаш за нея.
0
0
Rumyana Grigorova
Rumyana Grigorova
06.06.2012 19:59
До Алекс_7727, с голяма благодарност. Много е вероятна твоята теза,че силната привързаност към мама,ме е направила силно чувствителна към всяко изменение на нейната химия. Някой-някога ми беше казвал,че всичко в живота е химия.И в любовта и за лошо. Да речем,че човек има някакъв химически процес,който води до болест,ако не се коригира навреме.Все си мисля,че усещането за лоша миризма при мама беше едно много ранно предупреждение за болест и поради нежелание на лекарите да я лекуват,до смърт.По Божията воля аз съм предугадила този процес и оттук идва и огромното ми самообвинение,че не можах да и помогна.И все пак,ако за миризмата,като червена лампа имам известни обяснения,които може въобще да не са верни,то за страхът пред вече бездиханното тяло нямам никаква идея защо доминира.Може би това е едно от тайнствата на отвъдното.След смъртта си,мама не ме е обезспокоявала в сънищата ми.И това вероятно е велика Божия милост.
0
0
alex_7727
alex_7727
06.06.2012 18:58
Здравей! Много съжалявам за майка ти! Ще ти разкажа моя страх, когато почина баба ми преди 4 години.Отначало само ми беше страшно мъчно за нея, но после започнах да сънувам страшни сънища с ковчези, гробища, с нея и т.н.Според мен страхът идва от някаква вина, че сме можели да помогнем на близкия си, а не сме го направили, или може също от много филми, което при мен не е възможно, защото не гледам такива филми, тъй като много лесно се плаша.Или може би страх от неизвестното.Както се казва никой не се е върнал, за да разкаже и затова много хора се плашат от сънища, привидения, усещане на присъствие, странни случки и т.н.Аз също.Не изключвам и възможността такива случки да са просто халюцинации.Но според мен ако наистина мъртвите се явяват на близките си, особено след смъртта на физическото си тяло, то кой нормален човек не би се стреснал????Мисля, че доста се отвлякох от темата, надявам се да съм отговорила на единия ти въпрос.
По другия: дали миризмата не е била знак...ами не знам.Може да си имала толкова силна връзка с майка си, че да си усещала всичко, което се случва с нея.Не знам, изобщо не съм спец по такива неща, но ти пиша от личния си опит или от неща, които съм чела по принцип за живот след смъртта, странни случки и др.
Дано поне да съм успяла да ти помогна с нещо! :)
0
0