Sanovnik.bg»Споделени Истории»Изповеди»Как да помогна на приятел?

Как да помогна на приятел?

БарниБарниНовак
Как да помогна на приятел?
Здравейте, казвам се Виктор.

Имам приятел, който страда от анемия. Той живее в моят район и често излизам с него, тъй като е близко.

Той е свестен човек, има доста добри и лоши черти, но разбира се, кой ги няма. . . . та искам да Ви помоля да ми дадете съвети в коментарите или на лично съобщение да ми напишете относно това:

Как мога да му помогна да пребори анемията. Той не е достатъчно предприемчив сам да почне да търси народни лечения, хапчета и методи за лекуване, просто или няма волята или го мързи, не знам.

Той ходи в болница и му преливат кръв и до колкото ми е разправял ако иска да се отърве от анемията си, трябвало да му направят някаква операция, но за нечовешка цена. Отделно, бил съм с него, когато са му преливали. . . . и честно да Ви кажа в болницата той се чувстваше, като дойна крава, докторите казваха трябва да вземеш, това, онова да продължиш лечение.

Всичко е за пари, дори в лицата, като говореха го виждах, а аз съм много добър в следенето на жестове и изражения. Отделно, че и аз съм имал проблеми с доктори. . . . трябвали ми шини защото съм щял да имам криви зъби до 2-3 години, искаха да платя 2000-3000 лева за перфектните шини и т. н.
Е. . . 2-3години минаха, усмивката ми е много красива, чак нарцисист станах, дето се вика и не им дадох тези 100% задължителни пари.

Та ако има хора, които са преборили анемията, независимо с какви методи, лекарства, храна, билки, дори и доктори. . . моля дайте ми информация или ме насочете.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
miglena
miglena
07.10.2016 17:06
Лечението на анемията се назначава, след като се установи какъв тип е. Самата причина за заболяването трябва да се идентифицира и коригира. Ако например е в резултат от загуба на кръв от язва на стомаха се започва с лекарства, за да излекува язвата. Ако се налага операция за премахване на рак на дебелото черво, която причинява хронични кръвозагуба и анемия, то няма как да не се направи.

Един добър вариант за коригиране на недостига на желязо, са добавките. Щом при приятеля ти се стига до преливане на кръв, то това е тежка форма на анемия. При хора със злокачествената форма на заболяването се прилагат инжекции с витамин В12. По принцип при анемия се предписват лекарства, които увеличават продукцията на еритроцити: антибиотици, за лекуване на инфекцията, лекарства, които предотвратяват атакуването на еритроцити от имунната система, синтетичен еритропоетин - хормон произвеждан от бъбреците, който стимулира производството на еритроцити или хелатираща терапия - за лечение на оловно отравяне (главно в децата) и отравяне с други тежки метали. Няма как да се излекува напълно, а и няма да стане, ако човекът няма желания. Това последното го имай предвид във всяко нещо, което ще правиш оттук нататък.
5
0