Sanovnik.bg»Споделени Истории»Страх»Няма начин да заспя, ако не направя тези неща!

Няма начин да заспя, ако не направя тези неща!

Няма начин да заспя, ако не направя тези неща!
Здравейте хора! Аз съм момиче на 14. Първо искам да кажа, че не съм луда или нещо такова. Също и ще ви моля да не ми пишете за психиатри и т. н. От може би година прявя едни неща преди да си легна, инаще абсурд за заспя. Чак сега реших да го споделя накъде, защото бях свикнала.

Спя сама от малко 7, 8 годишна и съвсем нормално си лягах. А сега преди лягане имам нещо като ритуал. Когато всички си легнат аз започвам да обикалям апартамента и всички стаи (освен където са мама и татко). Влизам в хола, провярявам климатик, прозорци дали за затворени и т. н. Кухнята-дали всичко е изключено. .

Дали вратата ни е заключена и задължително трябва да е заключена 3 пъти(максимално). След това отивам в стаята си. . Проверявам тръбите от парното колко са топли. . Отварям и затварям всички шкафове, иначе не мога за заспя. Мисля, че това с шкафовете е, защото преди година гледах един страшен филм, където докато хората спят, от шкафовете излизат някакви паранормални. . След това трябва прозореца на терасата ми да е плътно затворен. Книгите ми, които са на рафтовете трябва да са бутнати до края, столът пред бюрото ми трябва да е обърнат към вратата, защото ме е страх, че ако се събудя и е към мен, може да видя някой да седи там.

Незнам какво ми става, никой не знае за това, но трябваше някъде да споделя. И да кажа, че тези неща правя, само когато спя сама(сестра ми понякога отива при мама и татко). И пак казвам не съм луда. Опитвала съм да спя без да ги правя, но не мога. А искам да спра, защото ги правя поне 1 час ужассс. . А ако си легна и съм забравила да направя нещо, ставам . Ужасно е, на какво се дължи това, как да спра не издържам вече !
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.4
Общо гласували: 5
51
42
30
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (14)

Изпрати
Аз
Аз
14.01.2015 11:11
Здравей. Имай в предвид, че това е болестно състояние мисля, че даже си имаше и термин. Но имай в предвид, че лудия винаги вярва, че не е луд. Не казвам разбира се, че ти си такава. Просто ти казвам, че трябва да признаеш, че имаш сериозен проблем и да се консултираш като за начало с психолог. Поздрави.
1
0
Рай
Рай
14.01.2015 11:48
Нека опита първо сама да се пребори, след това ако стане сериозно да търси помощ. Този проблем не застрашава никого, освен времето й, напротив дори поведението й до някъде помага, защото всичко става - я някой забравил печката, или пусната вода и т.н. Не мисля, че е болестно състояние, например Моника от сериала Приятели дето все чисти, това болестно състояние ли е? Имам позната точно като нея е, но никой не й прави забележка, уважаваме странностите й, защото не прави нещо вредно.
2
0
Нели
Нели
13.01.2015 17:45
Просто споделих на мен какво ми помогна.Най-силната емоция е страхът, и е много трудно човек сам да се справи,особено на тази възраст.
1
0
Нели
Нели
12.01.2015 17:01
Това не е навик,а страх...Отиди да ти леят куршум,,по лесен вариант е от психолог или психиатър.Помага..Аз така като бях малка гледах един страшен филм,щях да се побъркам,не можех да се храня,нито да спя..Ляха ми куршум и всичко се оправи.
2
4
Paula
Paula
13.01.2015 17:54
Както е написано по- долу това е често срещан синдром на ОКР (обсесивно компулсивно расзстройство).Характерно е най-вече при подрастващи.Такова психологическо състояние се лекува Само и единствено с няколко сеанса на терпапия.Момичето може да държи да си крие проблема(което е излишно),но има ситуации в които човек има нужда от помощ и не може да си помогне сам.Точно затова съществува такъв вид помощ.Леенето на куршум,може да снеме част от стреса и но не лекува психиката на човек.
5
0
Райна
Райна
13.01.2015 10:59
Тя не иска да се занимава с такива неща, не иска никой да знае, а нали знаеш, че родителите й трябва да са наясно с това и да я заведат да й леят куршум, не дай се Боже да не попадне на някоя откачалка...
0
0
pv
pv
12.01.2015 11:07
Здравейте.Това от което страдате е типично Обсесивно-компулсивно разстройство. Не трябва да се притеснявате,то е изключително често срещано.
Това е разстройство свързано с тревожността, характеризирано от недоброволни натрапчиви мисли. Когато страдащият започне да приема тези натрапчиви мисли, тогава започва да развива тревожност основана на страха, че нещо лошо ще се случи. Страдащият чувства, че принудително трябва да извършва ирационални, отнемащи време действия, за да отстрани тревожността.Най-лесният начин да се отървете е с професионална помощ,тъй като имат специални методи за бързо отстраняване на досадния проблем.Виждам,че не желаете да прибягвате до такава,но ако причината е срам от близките при посещение на подобна помощ,не би трябвало да ви притеснява...всеки има страхове,и малки и големи и това не ви прави болен ли луд!
10
0
antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
11.01.2015 20:55
Прави си медена вода и я пий на няколко пъти.Пийни почивай,отпусни се,после пак пийни -мисли за твои добри приятели и т.н. докато се унесеш.
5
0
Рйна
Рйна
11.01.2015 15:26
По-добре сподели с някой, на когото имаш доверие и знаеш, че няма да ти опява за психиатри и такива. Честно казано ако някой близък сподели такова нещо с мен, бих му помогнала. В твоя случай ако кажеш на сестра си, може да измислите, например тя отива в друга стая да спи и, когато почнеш да правиш тези неща тя да те прекъсне. Трудно ще е, защото това е като наркотиците. Другия вариант е да те заключват в стаята, щеш не щеш все някога ще заспиш, дай си срок от един месец и ще видиш, че ще отвикнеш. Някой беше казал, че за да се откажеш от даден навик ти трябват около три седмици. Да ти кажа действа, защото аз така имах навика преди лягане да пия мляко, не че нещо вредно, но не беше и полезно. Та така нашите спряха да купуват мляко, беше ми трудно да заспя, но заспивах и така постепенно отвикнах.
9
0