Sanovnik.bg»Споделени Истории»Страх»Няма начин да заспя, ако не направя тези неща!

Няма начин да заспя, ако не направя тези неща!

Няма начин да заспя, ако не направя тези неща!
Здравейте хора! Аз съм момиче на 14. Първо искам да кажа, че не съм луда или нещо такова. Също и ще ви моля да не ми пишете за психиатри и т. н. От може би година прявя едни неща преди да си легна, инаще абсурд за заспя. Чак сега реших да го споделя накъде, защото бях свикнала.

Спя сама от малко 7, 8 годишна и съвсем нормално си лягах. А сега преди лягане имам нещо като ритуал. Когато всички си легнат аз започвам да обикалям апартамента и всички стаи (освен където са мама и татко). Влизам в хола, провярявам климатик, прозорци дали за затворени и т. н. Кухнята-дали всичко е изключено. .

Дали вратата ни е заключена и задължително трябва да е заключена 3 пъти(максимално). След това отивам в стаята си. . Проверявам тръбите от парното колко са топли. . Отварям и затварям всички шкафове, иначе не мога за заспя. Мисля, че това с шкафовете е, защото преди година гледах един страшен филм, където докато хората спят, от шкафовете излизат някакви паранормални. . След това трябва прозореца на терасата ми да е плътно затворен. Книгите ми, които са на рафтовете трябва да са бутнати до края, столът пред бюрото ми трябва да е обърнат към вратата, защото ме е страх, че ако се събудя и е към мен, може да видя някой да седи там.

Незнам какво ми става, никой не знае за това, но трябваше някъде да споделя. И да кажа, че тези неща правя, само когато спя сама(сестра ми понякога отива при мама и татко). И пак казвам не съм луда. Опитвала съм да спя без да ги правя, но не мога. А искам да спра, защото ги правя поне 1 час ужассс. . А ако си легна и съм забравила да направя нещо, ставам . Ужасно е, на какво се дължи това, как да спра не издържам вече !
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.4
Общо гласували: 5
51
42
30
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (14)

Изпрати
Руми
Руми
22.02.2015 16:39
Аз правя нещо подобно но не обикалям целия апартамент,а пък само проверявам моята стая дали пердето е дръпнато,в шкафа дали има нещо като човек,дали вратата ми е плътно затворена и дали стола ми е обърнат с гърба към леглото ми.
Иначе не мога да заспя.
0
0
Александра
Александра
24.02.2015 23:23
Все едно описваш мен.. Същите неща правя!
0
0
Александра
Александра
26.01.2015 16:50
Мерси хора.. Ваканцията се бях пооправила малко и не ги правех, но като почнахме училище пак почнах.. Просто постоянно се притеснявам че е прекалено късно и няма да мога да стана.. Ужас
0
0
Тамира
Тамира
23.01.2015 22:35
Това е заради филмите. И аз правих подобни неща, защото гледах един. Баяха ми и се оправих
1
0
Рали
Рали
23.01.2015 13:10
Може да се каже , че и аз имам такива проблеми въпроса е , че моите са по различни някои отминаха други продължават.. 1.Преди да си легна светвах всички стаи и оставях моята стая отворена ако във всяка стая не беше светнато моята стая стоеше затворена 2.Когато оставам сама в къщи и преди и сега продължавам да го правя отивам да проверя дали е заключена вратата , а когато има още някой в къщи взимах всички неща за ядене , ключове , телефон , вода ,обувки, якета , шапки всичко играчки които бяха в другите стаи и когато остана сама след като съм си взела всичко и съм проверила вратата заключвам моята стая с райбер 3. И вечер когато си лягам и съм сама в стаята може в другите стаи да има някой аз правя абсолютно същото пускам телевизора , светвам лампичките , отварям вратата на шкафа , защото пердето ми е бяло и си мисля , че има нещо там , след това лягам и се завивам през глава и това е всеки ден и всяка вечер ... Куршум ми ляха не проработи ! И всичко идва от този филм ,,Предизвестена смърт " този филм ми повлия още като бях в най-ранна възраст 5 годишна .......
0
0
A.
A.
18.01.2015 13:37
Всичко е главно заради филмите, които гледаш повярвай ми! И аз, когато бях малка в моята стая имаше огледала, но след като изгледах няколко филма от тогава насам в моята стая вечер няма нито парченце огледало или нещо, което показва моето ображение...
2
0
Никол
Никол
15.01.2015 21:50
Аз мисля,че е нещо като по-лека форма на фобия от нещо конкретно или неопределено.От силен моментен страх или продължителни опасения за нещо,което си въобразяваш,че може да се случи по-скоро ми приличана лека форма на О.К.Р.-Обсесивно-компулсивно разстройство. Може да потърсиш повече информация за него.
2
0
Дария
Дария
15.01.2015 01:18
Мисля, че това поведение е продиктувано от някакви подсъзнателен страх, най-вероятно предизвикан от филма, който си гледала. Имам син на 11 г и когато беше на 9, явно под въздействието на някакъв подобен филм, който батко му е пускал на компютъра, започна да се буди посред нощ, да плаче насън, дори ставаше и идваше в спалнята при нас и стоеше до леглото, но без да ни буди.Просто в някакъв момент го усещах как стои до мен в тъмното. Правих му място до нас и моментално заспиваше и се успокояваше. Понякога, когато си лягаше в детската, не можеше да заспи, ако няма друг човек до него. Батко му учи в друг град и се прибира само в събота и неделя и през седмицата малкия оставаше сам в стаята. Ходих да му баят, но това не помогна, затова просто сложих едно легло в спалнята и спеше при нас. Успокои се след време и спря да се буди и да става. Предполагам, че и при теб може да е временно.
Аз също като малка гледах един филм с вампири и толкова негативно ми повлия, че с месеци сънувах кошмари и се будех посреднощ, но с времето нещата се оправиха. Има хора с по-слаба психика и разни такива филми или шокиращи преживявания могат да се отразят върху поведението им и подсъзнателно да правят странни неща, за да успокоят тази тревожност, която ги измъчва.
Защо не си пускаш някакви леки филмчета, комедийни или любовни
сериали, но в никакъв случай ужаси или психо трилъри. Легни, гледай, а то съня ще те обори без да се усетиш и няма да има нужда от цялата тази процедура.
Но ако това продължава с времето и не отминава, просто наистина се посъветвай с психолог. С 2-3 сеанса нещата може да се оправят и да се успокоиш, иначе може и години да продължи това поведение.
2
0
Александра
Александра
14.01.2015 13:31
Благодаря ви за коментарите. Мисля, че успявам да го преодолея това, снощи просто си казах лягай и само да си станала :Д. И така.. Надявам се да не се завърне отново това, или възможно ли е?
1
0
Стефи
Стефи
15.01.2015 17:59
Това е паиническо разстройство в следствие на вътрешни тво страхове, но си обърни внимание, защото без помощ може да се задълбочи! Психоза, невроза и тн., споделиго с родителите си или с човек на когото имаш пълно доверие и няма да се подиграе и потърсете помоща на специалист!
0
0