Тук има нещо гнило

Тук има нещо гнило
Здравейте! Исках да споделя нещо с вас, за да чуя какво мислите по върпоса.

На петнадесет години съм, а най - добрият ми приятел е момче. С него се познаваме от много малки, живеем в един и същи блок и семействата ни също са много близки.

Но сме просто приятели, нищо повече. Тъй като прекарвам повече време с него ми се струва, че майка ми си мисли, че сме гаджета, но това не е вярно. Изпитвам чисто и просто приятелски чувства.

Но проблемът е, че приятелят ми от седмица е гадже с едно момиче от училище, което спада към категорията на "популярните". Това момиче обича да се държи надменно и понякога ми се струва, че се мисли за нещо повече от другите. Нещо ми подсказва, че рано или късно ще направи нещо, с което да нарани приятеля ми по някакъв начин, понеже той много бързо се привързва към някого, а е и доста наивен. Може да го излъжеш в лицето, а той изобщо няма да заподозре нищо.

Та споделих опасенията си с него, а той просто се засмя и твърди, че въпросното момиче изобщо не е такава за каквато другите я мислят.

Но не спирам да си мисля, че в тази тяхна връзка има нещо гнило и, че момичето не е добронамерено спрямо приятеля ми. Имам някакво усещане, че тя го използва или и аз не знам.

Та исках да споделя опасенията си и с вас. Знам, че хората се променят, но познавам това момиче много добре и знам що за стока е. А все пак той е най - добрият ми приятел и не мога да позволя тя да го нарани.

Според вас какво е най - удачно да направя? Да оставя ли нещата така или да се намеся?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
баба знай туй онуй
баба знай туй онуй
25.06.2016 17:20
От личен опит ще ти кажа,мило момиче,че ако нещо ти се струва не както трябва дае или имаш някакви опасения то това е така.....това е интуиция....червената ти лампичка един вид ти казва че нещо не е наред!!!Предупреди приятелят си ако не те послуша ще разбере на свой гръб че си била права!
0
0
БаЛоНчЕнЦе
БаЛоНчЕнЦе
14.08.2014 19:48
Според мен има два варианат. Първият е да ги оставиш намира. А втория е ако наистина нещо те човърка отвътре, просто се сприятели с даденото момиче, разбери каква е и ако е такава каквато е според теб, научи какво е намислила. След това се опитай да предпазиш приятеля си, но без да му казваш какво мислиш, защото той ще реши, че го харесваш и ще стане неловко ако не дори да развалите приятелството си.
П.П. Все пак ти си реши, дано да съм помогнала :)
2
0
lucifer_official
lucifer_official
15.08.2014 13:05
Мерси много за съвета!
0
0
иле-ели
иле-ели
11.08.2014 20:58
гнилият плод каквато и обвивка да има, както и да го преименуват си остава гнил.
0
0
иле-ели
иле-ели
11.08.2014 21:02
хубавият плод и изцапан да е, пак е хубав като се измие- говоря в преносен смисъл
0
0
zarityy
zarityy
11.08.2014 14:27
Според мен трябва да ги оставиш. Момчетата не се доверяват много лесно , особено ако става дума за някое момиче, което са си харесали. Аз имах такъв приятел и постоянно му повтарях че тя не е от най-добрите в училище и просто иска да му направи някоя мръсотия, но той не ми повярва. След 1 седмица той я видя да му изневерява и си взе поука. Кажи му просто да стои нащрек
6
1