Sanovnik.bg»Мрежата»Анонимен»Единичен статус #28951
  • АнонименАнонимендобави отговор към форумната тема: Да помогнеш на непознат' + защо обикнах книгитепреди 8 годиниЗдравей! Трябва да ти призная, че за твоите години пишеш наистина красиво. Мога да усетя чувствата ти докато чета. Късчето е мъничко, но като че ли някой известен писател го е писал. А и си личи, че си начетена.
    Но когато прочетох историята ти, си припомних моята. Като малка винаги съм се опитвала да чета и съм си измисляла съчинения, които за жалост не можех да запечатам на лист хартия, защото все още не можех да пиша.
    Помня моята класна учителка в първи и втори клас. Именно тя видя нещо в мен и ме запозна с поезията, рецитала. Тогава рецитирах на почти всеки празник в продължение на 2 години. В трети клас бях вече в чужбина и милеех за българската реч, за рецитала, за поезията, но нямах избор. Факта, че в първи клас моите родители ме караха да чета книги, като "Алиса в страната на чудесата" и други приказки и на мен не ми харесваха, си е факт. Но в четвърти клас започнах да чета приказки, които едва ме грабваха ( нали знаеш чувството, когато си прочел една книга и тя толкова те е превзела, че искаш да си част от нея- не се случваше с онези приказки). След това заминах в друга държава и тогава ми остана още по-малко време за четене. Но когато бях стъпила на крака, научила горе-долу добре чуждия език, аз открих известната на всички еротична книга и буквално се заразих от нея. Мечтаех да намеря българска книжарница около нас и оттам да взимам книги и да чета. НО лятото бях взела от баба ми поне 25 книги, от които половината вече съм прочела.
    Разбирам и оценявам любовта ти към литературата- точно така се чувствам и аз. Съветвам те да пишеш. Пробвай се. Напиши нещо малко и кратко. Нещо за около 150 страници. Личи си, че си талантлива. А и имаш стимул. Аз също пиша, но ще те посъветвам едно- никога не почвай много разкази или книги наведнъж. Не е с един куршум-да заека. Една книга се различава от друга не само със самия разказ, но и с чувствата в нея. Тя е пълна с чувства и то различни от другите книги. Когато пишеш няколко наведнъж, се оплиташ и не стигаш до никъде.
    Пиши ми, ако имаш въпроси или нужда от съвет. Ще се радвам да помогна.
    Желая ти късмет