Този човек е най-големият куцуз на земята! Или най-големият късметлия

Франк Селак
Снимка: ripleys.com

/undefined Историята на Франк Селак е толкова невероятна, че спокойно може да послужи за сценарий за успешен филм, макар че, ако го гледате, ще си помислите, че фантастика, защото е твърде нереалистичен.

Фактите са си факти. Селак може да се похвали, че е изхитрил смъртта цели седем пъти. Роденият в Хърватия учител по музика успява да се оцелее след катастрофа от самолет, от сблъсък с автобус, падане в замръзнала река и няколко експлозии. За капак, човека дори спечелва няколко милиона от лотарията и днес живее като милионер.

Франк Селак е роден като гражданин на Югославия, през далечната 1929 година. Той отраства в бедно семейство и никога не е смятал за себе си, че е роден под щастлива звезда. Завършва музикална академия и започва да си изкарва прехраната като учител по музика в училище в покрайнините на Загреб.

Първият му сблъсък със смъртта е през 1962 година. Тогава той пътува с влак към Сплит. Возилото дерайлирал и пада в реката близост до линията. Загиват 17 човека, но Селак оцелява.

Само година по-късно хърватина пътува със самолет към Будапеща. Неизправност в машината обаче кара пилота да започне аварийно приземяване. По някаква случайност врата на самолета се отваря и Селак е засмукан от развакуумирания самолет. Той се приземява върху купа сено и оцелява. Не такава е съдбата на други 19 пасажери, които губят живота си.

Франк Селак
Снимка: ripleys.com

Три години по-късно градския автобус, в който се вози Селак, излиза от пътя и се преобръща. Загиват четирима души, но Селак отново не е между тях.

През 1970 година хърватина отново е на косъм от смъртта. Докато пътува към работа, автомобилът му се запалва в движение. Селак успява да излезе от него, секунди преди возилото да избухне.

Явно предпочитанията му към автомобили не се променя, защото през 1973 година с друг автомобил, с който се вози, се запалва и избухва, като той отново се спасява. През 1995 година Франк е блъснат от автобус, след като излизал от пенсионерския клуб, в който членува. Късметлията оцелява като дори не получава сериозни наранявания.

Само година по-късно колата на Селак излиза от пътя и пада в близкото дере. Той обаче успява да излезе в последния момент и се хваща за дърво, растящо от ръба на пропастта. Колата му избухва, а вече възрастният мъж прекарва вкопчен в дървото повече от два часа, докато дойде спасителен екип да му помогне.

Франк Селак
Снимка: Facebook

За капак през 2003 година Франк Селак печели около седем милиона от лотарията, като случайно попълва билет даден му вместо ресто в местния магазин. Вече на преклонна възраст през 2010 година Франк раздава всичките си пари на семейство и приятели

Днес Франк живее в родната си къща в Загреб, издържайки се с пенсията си на учител по музика. Той не смята себе си за късметлия, а казва, че е човек, за когото нещата просто се подреждат, както трябва да бъдат.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати