Най-зловещите къщи по света
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Мистични Места»Най-зловещите къщи по света

Най-зловещите къщи по света

Обитавани от духове къщи

Обитавани от духове къщи, призрачни гласове и мистериозни случки. Това звучи като сюжет на филм на ужасите, но има и места по света, на които те побиват тръпки, дори и в реалния живот. Днес ще ви представим някои от най-зловещите и прокълнати къщи, за които се предполага, че собствениците им все още бродят там, дори и след смъртта им.

Имението Уинчестър

Тази внушителна сграда е построена през 1881 г. от Сара Уинчестър – съпругата на собственик на компания за производство на оръжия. След смъртта му Сара посещава медиум, който я убеждава, че върху семейството ѝ тегне проклятие и че душите на убитите от Уинчестерската пушка я преследват. Единственият начин да се отърве от тях и да спаси живота си, е да се премести на Запад и да започне да строи къща. Сара се вслушва в съветите на екстрасенса и скоро след това тя влага цялото си наследство и лични средства, за да построи един от най-странните домове в света. Имението Уинчестър в Сан Хосе, Калифорния е лабиринт от коридори, спални и стълбища. Сред странните конструкции в къщата са врати, които водят до никъде и прозорци, вградени в пода.

Имение Уинчестър
Снимка: ANONYM

Сред ексцентричните мистерии на къщата са и обитаващите я духове. Имението сега е музей, а посетители и служители твърдят, че са се сблъсквали не един път с паранормалното в странните стени на дома. Призрачни гласове често отекват из залите на замъка, а някои се кълнат, че са виждали как дръжките на вратите да се натискат, сякаш някой напира да влезе. Други пък твърдят, че навсякъде из къщата се движел призракът на самата Сара Уинчестър.

Монте Кристо

Един мъж, на име Уилям Кроули, построява този исторически двуетажен дом в Австралия през далечната 1884 г. След смъртта на Кроули съпругата му е напускала къщата само два пъти в оставащите 23 години от живота си. Малко след като и тя си отива, легенди започват да обграждат имота. Смята се, че духовете и на двамата са още там, тъй като се случват необичайни неща. Някои твърдят, че момче с умствено увреждане е стояло оковано през целия си живот на стената в хамбара и че друго е изгоряло при странни обстоятелства. Едно от най-интригуващите твърдения за паранормална активност в къщата са необяснимите ярки светлини, които идват от двора ѝ и заслепяват всеки, който я доближи. На балкона също често се чуват фантомни стъпки, а навсякъде в къщата ехтят безплътни гласове. Може би най-интересното е често са забелязвани пълни телесни видения. Хората разказват, че виждат жени, облечени в бяло, които се движат из всички помещения на дома.

Къщата на Конгелие

В Питсбърг, Пенсилвания един стар викториански дом някога е бил с ужасно минало. Чарлз Райт Кьогелър бил първоначалният собственик на този дом. Той живеел там с жена си Лидия през 1800-те. Нещата вървяли чудесно за Конгелиерите до 1871 г., докогато Лидия не открива, че Чарлз има връзка с прислужницата си. В пристъп на ярост тя убива съпруга си, а след това отрязва главата на неблагодарницата.

Духове

След тази случка къщата остава свободна известно време до 1892 г., когато е била реновирана, за да се настанят работници на разширяващата се железопътна линия. Те обаче не остават там за дълго, оплаквайки се, че чуват необясними ридания и викове на невидима жена.

Къщата остава празна още няколко години, докато доктор Адолф С. Брунихтер купува дома в началото на 1900-те години. Съседите смятат, че Брунихтер е странен, но безобиден. Обаче грешат. На 1 август 1901 г. те чуват кръвожаден писък, идващ от къщата. Това, което се е случило по-нататък, е спорно, но един от съседите твърди, че е видял, че светкавица от ярка червена светлина идва от дома и земята започва да трепери. Когато полицията пристига, доктор Брунихтер не е намерен. Открито е обаче разложеното тяло на младо момиче, привързано към леглото му. Последващ оглед установява обезглавените трупове на още жени, погребани в мазето.

През 1920 г. Томас Едисон посещава този зловещ дом, който го вдъхновява да направи машина, чрез която хората да комуникират с мъртвите. Устройството за съжаление никога не е било завършено, тъй като Едисон умира. Къщата вече не съществува, но запознати твърдят, че там все още се усеща паранормална дейност. Разрушена е след взрив на съоръжение за природен газ, разположено близо до нея.

Белият дом

Белият дом в окръг Колумбия, САЩ, няма нужда от историческо въведение. Известно е, че е дом на сегашния президент на Съединените американски щати. Духовете на много бивши обитатели на Белия дом обаче все още са там. Запознати твърдят, че из коридорите бродят призраците на Кенеди, на президентите Линдън Б. Джонсън и Роналд Регън, на бившия прессекретар Джеймс Хаггърти и бившия прессекретар Майк Маккури. Известно е, че президентът Андрю Джаксън все още се пребивава в старата си спалня, понастоящем наричана Розова спалня, в Белия дом, а от стаята му излизат странни шумове и силен истеричен смях.

Белия дом

Най-често из Белия дом се срещал призракът на президента Ейбрахам Линкълн, който изглеждал особено активен по време на управлението на ФДР и се опитвал да помогне на Рузвелт в държавните дела. Сред духовете, които често бродят из Белия дом, са и тези на президента Уилям Харисън, първите дами Абигейл Адамс и Доли Мадисън, и на Дейвид Бърнс - първоначалният собственик на Белия дом.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати