Топ дестинации, посещавани от туристите заради страшни легенди

Топ дестинации, посещавани от туристите заради страшните легендите

Безспорно лятото е най-подходящото време за почивка. Всеки чака със сетни сили да се откъсне от сивото си ежедневие и да отиде другаде, възможно по-далеч от работното си място и задълженията си.

Масово хората предпочитат място с много ситен пясък и шум на морски вълни, но не само. Някои предпочитат да посетят дестинация, напоена с история или мистика, която възбужда въображението.

Има много такива места по света. Те са обвити с легенди, които са дали основа за написването на много световноизвестни романи и снимането на касови холивудски хитове. Хората ги посещават от векове, за да се докоснат макар и за малко до историите, с които те са се прочули.

Вижте в следващите редове кои са най-известните дестинации, посещавани от туристите заради легендите, свързани с тях.

Пещерата Ксибалба, Гватемала

Ксибалба означава място на страх на вече изчезналия език на маите. В религията на древната цивилизация това е било и името на подземния свят, управляван от боговете на смъртта. Маите описвали Отвъдното си като място под повърхността на Земята, свързано със смъртта и с богове или могъщи демони. Митичната пещера, намираща се на територията на днешна Гватемала, е едновременно невероятно красиво и ужасяващо място. Местните хора вярват, че всеки, който умре, ще прекара известно време в Ксибалба, преди да стигне до Рая.

Планината Олимп, Гърция

Топ дестинации, посещавани от туристите заради страшни легенди

Светият връх Олимп е легендарният дом на могъщия Зевс, цар на боговете, и 12-те други олимпийски богове и богини. Мястото също така е известно със своята растителност, с много богато биоразнообразие. От 1938 г. Олимп е обявен за Национален парк в Гърция. Там всеки турист има възможност да направи някои фантастични разходки. Не пропускайте да посетите очарователния археологически парк и музея в Дион, разположен в подножието на Олимп.

Зинзибар, Танзания

Топ дестинации, посещавани от туристите заради страшни легенди
Снимка: Twitter

В Зинзибар няма нищо мистично. Легендите, свързани с малкия остров на източното крайбрежие на Африка, са от друг вид. Занзибар процъфтява в мощен град между 12-и и 15-ти век, известен със своите кораби, център на търговията с роби, злато, слонова кост и дърво. Намира се в Индийския океан на 15 мили от брега на Танзания. Това спиращо дъха място е идеалната дестинация, за да избягате от света. Ще се насладите на ясна и тюркоазено-синя вода и много малки, почти изоставени острови, редовно посещавани от туристите. С острова са свързани десетки легенди за смели авантюристи, пирати и избягали затворници.

Шангри Ла, Тибет

Топ дестинации, посещавани от туристите заради страшни легенди

Името Шангри Ла се появява за пръв път в западната преса с романа на Джеймс Хилтън от 1933 г. Загубения хоризонт, като измислена утопия високо в Тибетските Хималаи. Митът става толкова популярен, че терминът сега се появява в речника като синоним на отдалечен рай. Трябва да видите заснежените планини в Хималаите, да откриете спокойствието и смиряващите гледки на това място, особено рано сутрин, за да разберете, че Шангри Ла действително съществува.

Замъкът на граф Дракула, Румъния

Топ дестинации, посещавани от туристите заради страшни легенди

Мистериозната резиденция на граф Дракула, обезсмъртен от Брам Стокър, се намира в Трансилвания, регион, изпълнен с вековни истории за вампири и върколаци. Внушителната крепост от 14-ти век, замъкът Бран, близо до Брашов, се свързва с викторианския роман най-вече благодарение на местоположението и прекрасната си архитектура. Това е една от най-добрите туристически дестинации в Румъния. Страшните кули и крепости на зданието ще ви удивят, както и безумната красота на Карпатите, където все още живеят вълци, рисове и кафяви мечки – едни от последните останали в Европа.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати