Тази теория обясни вековната загадка с Бермудския триъгълник

Тази теория обясни вековната загадка с Бермудския триъгълник

Отговорът за загадъчно изчезналите самолети и кораби в зоната, известна като Бермудския триъгълник, е бил много по-елементарен от десетките конспиративни теории, разпространявани последния век.

Оказва се, че нито извънземните, нито портал във времето е отговорен за изчезванията, а големите вълни в този райони. Според британски учени от университета в Саутхемптън отговорът през цялото време е бил под носа ни.

Учените твърдят, че в Бермудския триъгълник се оформят вълни с големина до 33 метра. Този феномен е забелязан още през 1997 година, но не можело да се даде обяснение за него.

Никой не можел да си обясни откъде се повяват тези огромни вълни, способни да погълнат плавателните съдове.

Тази теория обясни вековната загадка с Бермудския триъгълник

Специалистите са направили модел на USS Cyclops – голям кораб, изчезнал в Бермудския триъгълник през 1918 година с 300 души на борда. Според Саймън Боксъл в Атлантическия океан често се появяват бури, прииждащи от три страни, които, след като се сблъскат, се образуват гигантски вълни, които поглъщат преминаващите кораби.

За последните 100 години в района са изчезнали повече от 1000 души, а мястото се свързва с изчезването на десетки кораби и самолети.

Науката винаги си е обяснявала това явление с природна или магнитна аномалия, но според конспиративните теории, мястото е портал към паралелни светове и изчезналите съшност са се пренесли в друго измерение.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати