Коя личност сте вие според теорията на Юнг
Your Personality Type According to Jung`s Theory
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Тестове и Психология»Коя личност сте вие според теорията на Юнг

Коя личност сте вие според теорията на Юнг

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k884
1 от 8 Снимки

1. Рефлексивният екстроверт


Рефлексивният екстроверт взема решенията за живота си, следвайки единствено логиката и разума. За да направят каквато ѝ да е крачка, имат нужда от факти и доказателства. Страхуват се от неизвестното, не разбират емоциите си и могат да бъдат тиранични и манипулативни към другите. Стремят се към материална сигурност и предвидимо ежедневие.
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Карл Густав Юнг е сред имената, положили базата на съвременната психология. Бил е ученик на Зигмунд Фройд, но развива неговите теории за личността.

В галерията ни може да видите 8-те основни типа на човешкия характер и да определите към кой се вписвате. Посочете този, който най-много асоциирате със себе си и може да разберете нещо интересно за нрава си.

Първо трябва да определите дали сте екстроверт или интроверт.

Екстровертите са фокусирани върху реалността около себе си – обстоятелствата, хората, а действията им изцяло се подчиняват на тях.

Етиката и моралът им се гради на мнението на хората, но това ги прави по-адаптивни към новите ситуации. За тях успех е да бъдат видени и признати от другите.

Интровертите, от друга страна, се интересуват предимно от себе си – от своите мисли и чувства. Ориентират поведението си спрямо това, което мислят и чувстват, а не спрямо реалността. Имат силно въображение и творчески заложби, но имат проблеми с общуването.

Какъв тип екстроверт или интроверт сте вие, може да проверите в галерията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати