Стивън Хокинг: Ето какво се е случило преди Големия взрив!

Стивън Хокинг

Стивън Хокинг, световноизвестният британски учен, отговаря на най-големия въпрос на света. Той обяви какво се е случило преди Големия взрив.

Големият взрив е сред малкото неща, за които всички учени са на едно мнение, че са се състояли. Въпросът какво е имало преди зараждането на Вселената обаче не спира да терзае едни от най-великите умове на планетата. Какво е било преди да бъде поставено началото ѝ – това се питат всички.

Според един от най-умните хора на планетата преди Големия взрив не е имало нищо. Стивън Хокинг заяви това в интервю пред Нешънъл джиографик.

Хокинг смята, че при Големия взрив, който се е състоял преди 13.8 милиарда години, е възникнало и времето. Преди това явление нищо не е било в съответствие с нашите представи за съществуване. Съществувало е някакво въображаемо време, което няма нищо общо с това, на което сме били свидетели след Големия взрив.

Според Теорията за относителността на Айнщайн времето и пространството заедно образуват пространствено-времеви континиум или това е колектор. Той не е плосък, а извит от материята и енергията в него. Хокинг описва началото на Вселената като използва Евклидов подход за квантовата гравитация. В този модел има замяна на обикновеното реално време с въображаемо, което се държи като четвърта посока на пространството.

Стивън Хокинг: Ето какво се е случило преди Големия взрив!

В този модел историята на Вселената и въображаемото време е 4-измерна извита плоскост, като повърхността на Земята, но с още две измерения. Според теорията на учена, ако приемем, че Вселената няма граници, всичко си идва на мястото. Хокинг дава за пример Южния полюс на Земята като начална точка на Вселената. Под него няма нищо, както е било и преди Големия взрив.

Ученът не спира да говори за опасностите, пред които е изправено човечеството. Най-големият проблем скоро ще е изкуственият интелект. Хокинг не спира да повтаря за нуждата от намирането на нова планета за продължаването на човешкия вид.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати