Призраци бродят в града на вещиците Салем?

Вещица

Мистериозно явление беше забелязано в американския град Салем, прочул се с лова на вещици в миналото. Една от уличните лампи наподобява на човешки образ и това накара някои ловци на духове да предположат, че в нея се е вселил призрак.

Град Салем отдавна е привлекателна дестинация за хората, които се вълнуват от свръхестествени създания. А снимката на лампата с човешки лик само потвърди по-старите легенди, изграждащи на населеното място имидж на призрачен град.

Всъщност мрачните предания за Салем възникват през седемнадесет век. По онова време английските преселници по тези земи били силно религиозни и изпадали в крайности, когато заподозрели някого в практикуване на вещерство. За да се спасят от предполагаемите магьосници, те ги подлагали на нечувани мъчения и ги избивали по изключително жесток и демонстративен начин.

Лампата с човешки лик
Снимка: ABC6

Така през 1692 година в Салем загинали около двадесет мъже и жени именно заради обвиненията в практикуване на магии. Много други пък биват арестувани отново поради същите подозрения.

По този начин градът се сдобива за вечни време със славата на вещерско сборище. Към днешна дата той често се посещава от хора, които вярват в съществуването на вещици, таласъми и призраци. Специално за тях мястото предлагат зловещи атракции.

Вещерски амулет

Така например те могат да бъдат включени в тур и да разберат кои са къщите, в които според местните слухове още бродят призраци, и да видят къде са се провеждали процесите срещу предполагаеми вещици. Градът разполага още с Вещерски музей и много други обекти, които отново са посветени на магьосническа тематика.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати