Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Научните факти, по-невероятни от научна фантастика

Научните факти, по-невероятни от научна фантастика

3 от 4 Снимки

3. 10 процента


44-годишен французин отишъл на лекар с оплакване от слабост в левия крак. Назначили му CAD скенер. Резултатите били невероятни. По време на детството на мъжа му била поставена диагноза за натрупване на течност в мозъка, бил е лекуван, а на 14-годишна възраст течността е отстранена. Очевидно тя е продължила бавно да запълва черепната кухина на човека в следващите 30 години, ерозирайки мозъка му.

Въпреки че са му останали само 10 %, той е функциониращ, здрав възрастен. Учените не могат да си обяснят как въобще е в състояние да функционира човек, на когото му липсват толкова много региони от мозъка. Съществува хипотеза, че мозъкът на мъжа е във фаза на постоянно ново научаване. Това означава, че местата в мозъка, свързани със специфични функции, могат да бъдат далеч по-гъвкави, отколкото се смяташе до сега.

В сферата на научната фантастика практически всичко е възможно, родено от фантазиите на талантливи творци. Но има истории от света на науката, които са по-невероятни и от измислените от най-богатото въображение. Ето и някои от тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати