Шантавите ритуали на великите спортисти, които ще ви изумят

1 от 5 Снимки

1. Старите шорти на баскетболиста


Майкъл Джордан е безспорно един от най-великите баскетболистите не само в НБА, а и в този спорт като цяло. Въпреки всичките си умения Джордан вярвал, че за да е успешна срещата, той трябва да носи старите си шорти от екипа му в университетския отбор на висшето училище в Северна Каролина, което той завършва през 1984 година. През цялата си изпълнена с успехи кариера под официалните шорти на НБА той носи и старите;

Ако се замислим, всички имаме своите малки всекидневни ритуали, които изпълняваме с вярата, че това ще ни донесе късмет. Дали това ще е да пийнем по едно малко преди изпит или интервю, цветът на дрехите в различния ден на седмицата или с коя ръка ще пуснем компютъра в офиса, вярата в тези суеверия се е превърнала в ежедневие.

Има обаче хора, които приемат тези вярвания на друго ниво. Това са спортистите, за които такива ритуали са се превърнали в мания.

Без значение в кой спорт се състезават и какво твърдят, всеки от тях следва по някой шантав ритуал. Най-странните от тях събрахме за вас в галерията горе.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати