Политическите убеждения заложени в гените?
Are our Political Beliefs Rooted in our Genes?
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Политическите убеждения заложени в гените?

Политическите убеждения заложени в гените?

Гени
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Според учени от Кралското научно дружество на Великобритания политическите убеждения при човека са заложени в гените. Според тях решението на коя партия да симпатизираме не се определя толкова от семейната и заобикалящата среда, а от човешката биология.

Авторите на изследването са провели редица експерименти, с които да докажат необичайното си твърдение, предава Франс прес. Според тях човек още от самото си раждане има заложени в себе си леви, десни, либерални или консервативни възгледи.

Теорията на учените не е нова. От близо осемдесет години различни последователи на психологията и социологията се опитват да докажат това твърдение. Британските учени са изходили от факта, че повечето човешки черти (например цветът на кожата и ръстът) зависят от генома. Те се опитали да докажат, че има и специален ген на политическото пристрастие.

В опит да докажат теорията си те провели изследване сред приблизително 2000 студенти в Сингапурския държавен университет. Всички те принадлежали към китайско говорещия етнос Хан. Целта на учените е била да докажат теорията си като изследват голяма група от хора със сходни генетични характеристики.

Всеки от участниците попълнил анкета, в която трябвало да оповести своите политически симпатии. След това доброволците трябвало да дадат кръв, която да бъде изследвана.

Жена

Изследователите съобщават, че са открили връзка между генетичен вариант и политическите убеждения. Оказало се, че вариантът на гена DRD4 – един от няколкото, определящи начина, по който невротрансмитерът допамин се освобождава в мозъка, влияе и върху политическите предпочитания.

Подчинените на английската кралица учени установили, че има връзка между наличието или липсата на новооткрития ген и различните политически възгледи.

Учените са установили още, че зависимостта е по-ясно изразена при жените.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
50
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати