Потресаващо откритие! Големият взрив не се е състоял

Черна Дупка

Според нова теория на специалисти по физика Теорията за големия взрив е погрешна и такъв в нашата Вселена никога не се е състоял. Учените използвали квантов метод, доказващ, че Космосът няма начало и край.

Новият модел на изчисление е доказал, че Вселената е съществувала вечно в модела, в който съществува и сега. Това е станало ясно, след като са се въвели квантови корекции като допълнение към Теорията на относителността на Айнщайн.

Чрез корекциите е изменена сингулярността на Големия взрив – състоянието на уеднаквяване на определени характеристики, след които обектът коренно се променя.

Според теорията на Айнщайн възрастта на Вселената е 13.8 милиарда години, като тя се е разширила от една малка точка по време на Големия взрив.

Физиците обаче променят това твърдение като комбинират Общата теория на относителността, която описва и обяснява силите около нас, с нов модел от квантовата механика, който описва взаимодействията помежду им.

Моделът излиза на бял свят след уравнение, което е показано за първи път през 1950 година от физика Дейвид Бом. Той е използвал квантовата теория, вместо повечето класически уравнения, за да опише най-краткия път между две точки в крива повърхност.

Космос

По-късно уравнението на Бом е комбинирано с уравнение на физика Амал Кумар Райчаудхури от университета в Калкута, Индия, което описвало флуидните малки частици, проникващи в пространството.

Събрани заедно, двете уравнения са стигнали до обща теория, която отрича класическото движение на квантовите частици.

Според новия метод те не могат да се движат праволинейно,

заради което не могат нито да се срещнат, нито да се пресекат, от което следва, че Вселената няма как да има начало или край т.е. тя ще съществува вечно във формата, в която е.

Чрез този модел учените могат да обяснят напълно и наличието на тъмна материя и тъмна енергия в Космоса.

Във физически параметри, моделът описва Вселената като пълна с квантова течност. Учените предполагат, че тази течност може да се състои от гравитони – частици, които осигуряват силата на гравитацията.

Рейтинг

5 4
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Снежанка
Снежанка
14.02.2015 03:16
Моля, престанете да пишите безумия. Това на никого не помага нито образова.
2
11