Поспаливите имат по-развито въображение
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Факти за характера»Поспаливите имат по-развито въображение

Поспаливите имат по-развито въображение

Поспаливите имат по-развито въображение

Хората, които с лекота стават рано и са бодри, са просто галеници на природата, смятат канадски психолози. Просто при ранното пиле биологичният часовник работи с по-кратък ритъм, отколкото при совата.

Тези, които стават рано, сутрин имат високо ниво на хормона на стреса – кортизол, което им дава енергия и работоспособност. Сутрин те имат по-ниска температура, към 15 ч. тя се вдига и намалява към вечерта. Совите са с малко по-висока температура и съответно повече енергия към 20 ч.

Гените също оказват влияние – ако родителите ви са сови, е разбираемо, че и вие трудно ще ставате сутрин. Едва към 60-тата си година хората, които имат затруднения със ставането от леглото преди обяд, се събуждат в ранни зори.

Въображение

Установено е също така, че ранобудните като цяло са хора на логиката и конкретиката, а поспаливите са с развито въображение и имат много таланти в различни сфери.

Ако сте сова, а ви се налага да работите от сутрин до вечер, прилагайте малки трикове, за да пренастроите биологичния си часовник.

Не дърпайте пердетата вечер, за да може да се събудите от първите слънчеви лъчи. Вечер заспивайте без телевизор и включена нощна лампа. Не пийте и не яжте нищо 2-3 часа преди сън.

Всъщност истински сови са само около 15 на сто от населението на планетата. Всичко друго се доближава към златната среда, но не го признава. Затова не е толкова трудно да променяме ритъма си в зависимост от работата.

А сега вижте защо ранното ставане ще ви направи богати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати